Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Esed karşıtı muhalifler, rejimin suikast timi tarafından birer birer öldürülüyor.

Esed rejimi, başta Hatay'daki muhalif komutanlar olmak üzere İstanbul'daki muhalefet yetkililerine de suikast düzenlemek için özel bir ekip kurdu.Muhaliflerin öndegelen isimlerini hedef alan ekibin başında Esed rejiminde teğmen rütbesiyle görev yapan Behçet Rıdvan bulunuyor. Behçet Rıdvan, ilk etapta rejim karşıtı çalışmalar yürüten önemli muhalif isimleri suikast listesine alıyor.

HEDEF MUHALİF LİDERLER

Kamplara mülteci olarak sızmayı deneyen Muhaberat ajanları, ardından da listedeki isimlere ulaşarak suikastleri hedefliyor. Suikast listesinde ismi bulunan bazı kişileri Suriye'de rejimin kontrolündeki bölgelere kaçıran Rıdvan ve ekibi, bazı isimleri ise Türkiye'de infaz ediyor. Rıdvan'ın ekibinde bulunan 7 kişilik infaz timi, Hatay'da Reyhanlı ve Yayladağı bölgesinde istihbarat ağı kurmuş durumda. Adam kaçırma, bombalı tuzak hazırlama ve tetikçilik yapan ekip, Esed rejiminden gelen talimatlara göre hareket ediyor.

8 AYDA 16 KİŞİ KAÇIRILDI

Rıdvan'ın liderliğindeki suikast timi, geçtiğimiz 8 aylık süreçte 16 muhalifi Hatay'ın Çandır ve Eyerci köylerinden sınırın hemen öbür yanında rejim kontrolündeki Kesep kasabasına kaçakçıların desteğiyle kaçırdı.

Kaçırılanların arasında 25 yaşında Suriyeli muhalif bir kadın da bulunuyor. Ekip ayrıca, geçtiğimiz ağustos ayında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Cemil Radun'un Hatay'da park halindeki aracına bomba yerleştirerek infaz etti. Radun'un aracına 3 Nisan'da da bomba konmuş, ihbar üzerine gelen ekipler bombayı etkisiz hale getirmişti.