Güvenlik uzmanı Mete Yarar, TVNET'te Merve Şebnem Oruç'un sunduğu Karşı Karşıya programına katıldı.
Yarar'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:
Türkiye bir kurtuluş savaşı mücadelesi veriyor. El Bab operasyonu milli bir operasyondur, bir sürü güçle savaşıyoruz. Bunlar güçlerin arasında yurt dışından getirilen danışmanlar ve paralı askerler var.
Halep'teki komuta kademesi neredeyse tamamen İranlılardan oluşuyor. Bölge, Afganistan'daki gibi birkaç faaliyetin iç içe geçtiği bir yer. Suriye'de yaklaşık 100 ülkeden gelen teröristler var.
El Bab üzerinden Türkiye'nin azmi kırılmaya çalışılıyor
Türkiye, birliklerini vuranları bir kenara yazdı. Türkiye'nin azmi El Bab üzerinden kırılmaya çalışılıyor. Suriye'de kan dökülmeden önce, durumlar bu seviyeye gelmesin diye en çok uğraşan ülke Türkiye'ydi. El Bab operasyonunun başarılı olabilmesi için daha farklı bir strateji izlemeliyiz. Türkiye, Türkmenlere karşı yapılacak saldırıyı engelleyeceğini taahhüt etti.
''FETÖ'den deşifre olanların sayısı çok az''
15 Temmuz gecesi birçok güvenlik mensubu göğüs göğüse çarpıştı.Birçok kişi 15 Temmuz'da yaşananların boyutunu hala anlamadı. Darbe girişimiyle ilgili belki de bine yakın farklı iddianame olacak. FETÖ'den deşifre olanların sayısı çok az, devlet asıl olarak deşifre olmayanlarla uğraşıyor.
'Esad'ın Halep'teki komutanları İranlı'