Erdoğan ve ailesi ABD'deyken özel eşyaları yeni konutlarına taşındı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde Başbakanlık konutu'nu resmi görüşmeleri için kullanıyordu. Erdoğan, Keçiören'deki apartman dairesinde ikamet ediyordu. Erdoğan, ilk kez kamuya ait bir konuta taşındı.

Cumhurbaşkanları, daha önce 1932 yılında Atatürk tarafından yapılan Pembe Köşkü konut olarak kullanıyorlardı. Pembe Köşkü en son konut olarak 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnüsa Gül ise Pembe Köşk'e taşınmayarak Dışişleri Konutu'nda kalmayı tercih etmişlerdi. Bakımsız kalan Pembe Köşk, aslına uygun olarak restore edilmişti. Hayrünnisa Gül, konutu kendi beğeni anlayışına uygun olarak yeniden düzenlemişti. Konut, bir protokolle Cumhurbaşkanlığı'na bırakılmıştı. Emine Erdoğan da, Hayrunnisa Gül'ün eşinin Dışişleri Bakanlığı ile cumhurbaşkanlığı dönemleri dahil kesintisiz 13 yıl ikamet ettiği bu konuta taşınmayı tercih etti.

SESSİZ SEDASIZ TAŞINDILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil çiçek ile dün yaptığı görüşmenin ardından ikamet edeceği yeni konutuna geçti.
Alınan bilgilere göre, Erdoğan ailesi ABD temaslarında bulunurken özel eşyaları, Gül çiftinin boşalttığı Cumhurbaşkanlığı Konutu'na taşındı. Konutta yapılan bazı düzenlemelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan yeni ikametlerine yerleşti.

Erdoğan ailesi 10 yılı aşkın süredir Keçirören Subayevleri'ndeki özel konutlarında ikamet ediyordu.

Erdoğan ailesinin, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yapılan yeni kampüsün tamamlanmasının ardından ise Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi içinde yer alacak yeni konuta taşınacağı belirtildi.