Başbakan Erdoğan, Giresun'un Görele ilçesinde toplu açılış töreninde konuştu.Erdoğan, Gülen'in beddualı videosuna da cevap verdi.
İşte konuşmasından satır başları:

Bizim rotamızı millet çizer dedik. Siz bu partiyi desteklerken, birileri bundan çok rahatsız oldu. Sandıktan, milli iradeden rahatsız oldular.
Anneler, babalar ağlamıyor ya, işte bundan rahatsız oldular.
Türkiye büyüyor. Biz onlara rağmen bu yolda yürümeye devam ediyoruz.
Gezi eylemlerinde faiz yüzde 4.5'tu. Bundan rahatsız oldular ortalığı karıştırdılar. Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık. 780 bin kilometrekarelik vatam topraklarında ameliyata müsade etmeyiz.
Geçtiğimiz hafta kurulan tuzak, yoksukluk kisvesine konulmuş yurt dışında yazılmış senaryo.
Devletin içine sızan çetelere millet cevabını verecek. Yine bize çelme takmaya çalışıyorlar. Karşımızdakiler hiçbir ölçü tanımıyorlar. Amaçlarına ulaşmak için her yolu mübah görüyorlar. Amacımıza ulaşmak can düşmanlarımızla kolkola giremeyiz.
CHP'nin genel müdürü kasetle gelmiştir. Kendi genel başkanına uydurulmuş bir kasetle geldi. O kaset olmasa gelemeyecekti.

BEDDUAYA SANDIK GÖNDERMESİ
Bugüne kadar karşılaştığımız her belayı nasıl defettiysek bundan sonra sizle birlikte bundan da kurtulacağız. Bölgesinde ve dünyada etkin bir güç olan Türkiye'yi inşa edeceğiz.
Uluslararası örgütlerden ihale alan çetelere asla boyun eğmeyeceğiz. Büyüyen Türkiye elbette birilerini rahatsız ediyor.
İnşallah sizin hayır dualarınız o bedduaları, saldırıları sandığa gömecektir.

TRABZON'DA GÜLEN'E İKİNCİ BEDDUA CEVABI
- Sadece bunlarla kalmıyoruz, Sevgili gençler biz Müslüman'a lanet edilmiş bir toplum değiliz. Lanet Müslümanlar arası öyle kötü bir şeydirki döner dolaşır onu yapana gider. Milletin bölünmesine vesile olanlar iflah olmaz. Birileri bilbortlara kardeş olacaz diye reklam koymuş gezicilerle kardeş olacaz diye, sizin kardeşliğiniz elinde molotof olana karşımı? Sizin kardeşliğiniz polisimi hedef alana yakıp yıkana karşı mı?