HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cizre iddiasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yanıt geldi Erdoğan'ın açıklaması şöyle;
Siyasetten nasibini almış bir insan bunu söyleyemez. Mensubu olduğu partinin belediyelerinin araçlarının nasıl hendekler kazdığını ve bu kazdığı hendeklerden yeniden arıza yaptı diyerek ödeme aldıklarını biliyoruz. Belediyelerini nasıl bir mantıkla yönettiklerini bir masaya yatırsınlar.

Bunların çok yüzleri var. Bu hendekleri kazanlar ve buna devam edenler bunu belediyeler vasıtasıyla yapıyor. Bu nasıl izah edilir. Orada insanlar tehdit altında bunlar hükümetten mi alıyorlar bu tehditi.

Devlet araçları ile gittiğinde kimler bu araçları taşlıyor bunu izah edebilirler mi? Yakalanıp tutuklananlar, gözaltına alınanlar kimlerin elemanı çıkıyor ortada. Dikkat edin bunları da çocuklara yaptırıyorlar. Şimdi çıkacak yasayla bunun da önü kesilecek. Bu iç güvenlik noktasındaki atılacak adımlarla inşallah iç güvenliğimiz de sağlanmış olur.

Eşbaşkan sıfatıyla çok daha dikkatli konuşması, bu ülkenin huzurunu nasıl sağlarım diye konuşması aynaya bakması gerekir.

DEMİRTAŞ'IN İDDİASI

Selahattin Demirtaş Cizre'de devlet içerisine çöreklenmiş bir ekip olduğunu iddia etti. Demirtaş'a göre hükümet bu ekiptekilerin kim olduğunu, ne olduğunu biliyor ve onları koruyor.