Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki yeni Cumhurbaşkanlığı’na geçmesiyle birlikte yatırımların takibi ve koordinasyonu ile ilgili yeni bir birimi hayata geçirecek. Erdoğan, başbakanlığı döneminde talimatını verdiği veya temelini attığı Kanal İstanbul, 3’üncü havalimanı, 3’üncü köprü gibi büyük ölçekli yatırımları takip etmek için özel bir ekip kuruyor.
Ekibin başına eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı getirmeyi planlayan Erdoğan’ın, ekipte yer alacak diğer isimler konusundaki değerlendirmeleri sürdürdüğü belirtiliyor. Mevcut yapıda bu ekip,Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nin altında mümkün olabiliyor.
BİNALİ YILDIRIM'I SEÇİMLERDEN SONRA KADROYA ALACAK
Binali Yıldırım milletvekili olduğu için şu anda bu göreve resmi olarak getirilemiyor. Resmi bir statü verilmese de Erdoğan’ın, çoğu programına beraberinde götürdüğü Yıldırım’ı gayri resmi olarak bu şekilde yanında tutması bekleniyor. Erdoğan’ın, üç dönem kuralından dolayı Haziran 2015 seçimlerinde milletvekilliği sona erecek Binali Yıldırım’ı, danışman olarak kadrosuna katacağı ifade ediliyor.