17–25 Aralık operasyonlarını yapan paralel yapının dış güçler ile yaptığı işbirliği gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Birkaç gün önce işadamı Kani Kudu ile avukatı İsmail Yanar, Türkiye’yi ve AK Parti Hükümeti’ni 25 sayfalık dilekçeyle Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne şikâyet etti. Bu adımın ardından ABD medyasında çıkan haberler ise dikkat çekti. Türkiye’nin IŞİD gibi terör örgütlerine yardım ettiği iddiaları ABD’nin operasyonel gazetelerinden olan New York Times’ta yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun Ankara Hacı Bayram Veli Camii’nden çıkarken çekilmiş fotoğrafının kullanıldığı haber ile “Terör örgütlerini destekleyen ülke Türkiye” imajının oluşturulmak istendiği belirtiliyor. 
HABERİN ALTYAPISI BÖYLE HAZIRLANDI
Tarihçi-yazar İsmail Nacar, New York Times’ın Hacı Bayram Veli Cami civarından IŞİD’e en az 100 kişinin katıldığını öne süren haberinin bir operasyonun parçası olduğu söyledi. Cami civarından IŞİD’e militan olarak gidenlerin olduğunu doğrulayan Nacar, “Bu kişileri örgüte kazandıranlar CIA ve MOSSAD’tır” dedi. Nacar, “Dış istihbarat servisleri cami etrafında uzun süredir çalışma yapıyor. IŞİD’in buradan eleman bulması için çalışıyorlar. Cami etrafında birtakım faaliyetlerini gazetecilere bildirip, haber yaptırıyorlar. Haberi yapanların arkasındaki güçler bunun altyapısını oluşturdu, ondan sonra haberi piyasaya sürdüler" ifadelerini kullandı. 
“HEDEF ERDOĞAN”
Türkiye’ye yönelik büyük bir tuzağın kurulduğunu vurgulayan deneyimli tarihçi İsmail Nacar, “Amaçları ise, IŞİD meselesini Türkiye’nin başına sarmak. İhvan Hareketi liderlerinin de Türkiye’ye getirilmesi üzerine bizi ‘teröristlere yardım eden ülke’ konumuna sokup, uluslararası mahkemelerde yargılamak istiyorlar. Buradaki en büyük hedef ise doğrudan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Erdoğan’dan çok rahatsızlar; çünkü ABD ve İsrail’in politikalarına uymadı” diye konuştu. 
“GLADYO’NUN YENİ VERSİYONU IŞİD”
IŞİD hakkında da bilgiler veren Nacar, bu örgütün Gladyo’nun devamı olduğunu söyledi. Nacar, “IŞİD, ABD-Ortadoğu ilişkileri açısından Gladyo’nun yeni bir versiyonudur. Bu tür işler Hacı Bayram’da senaryo olarak düzenlenir ondan sonra İran devrimine sempati duyan çevreler içerisinde organize edilir” açıklamasını yaptı. 
Kaynak: Yeni Akit