Erdoğan, uçağın rotasını neden değiştirdi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Latin Amerika turu sonrasında Türkiye’ye dönüşünde Cumhurbaşkanlığı’na ait TC – TUR uçağının rotasını değiştirmesi, Ankara kulislerini hareketlendirdi. Kulislerde bir dizi spekülasyona neden olan bu rota değişikliğinin, zaman kazanma ve gündelik dildeki ifadesiyle daha kestirme yoldan Türkiye’ye ulaşma amacıyla yapıldığı anlaşıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Latin Amerika açılımı çerçevesinde Kolombiya, Küba ve Meksika’ya önemli ziyaretlerde bulundu. Erdoğan, gezisinin son durağı olan Meksika’dan son gündeki kültürel programını iptal ederek bir gün önce ayrıldı. Erdoğan, bu gezisine devletin envanterine yaklaşık bir yıl önce giren TC – TUR uçağı ile çıktı. Airbus 300- 200 tipi özel uçağın Meksika’dan hareketinden sonra Dublin’de yakıt ikmali yaparak Türkiye’ye gelişi planlanmıştı. Ancak özel uçak rota değiştirerek, Houston havalimanına iniş yaptı. Bu gelişme, bir dizi spekülasyona neden oldu. Ancak Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı kaynakları, “Eğer Dublin üzerinden gelinseydi yol uzayacaktı. Bu nedenle Houston’da yakıt ikmali yapılması tercih edildi. Türkiye’nin ABD Büyükelçisi ile de bu sırada görüşme yapıldı. Havalimanında yaklaşık bir saat kalındı. Rota değişikliğinin başka bir nedeni yok” değerlendirmesinde bulundu.

YENİ MİT MÜSTEŞARLIĞI TEKLİFİ Mİ?
 Türkiye'nin Waşington Büyükelçisi Serdar Kılıç, 2010 - 2012 yılları arasında MGK Genel Sekreterliği görevinde bulunmuştu. Kılıç, Tokyo Büyükelçiliği görevinin ardından Türkiye'nin ABD Büyükelçiliği'ne 2014 yılında atanmıştı. Erdoğan ile Kılıç'ın Houston havalimanındaki görüşmesi, MİT Müsteşarlığı'na Kılıç'ın düşünüldüğü yönünde yorumlara da neden oldu.