"Millet anlayışımız Türkiye'deki tüm etnik unsurları kapsar. Tek bayrak dedik. Bayrağımızın rengi kıskanan varsa öğrensin şehidimizin kanıdır" diyen Erdoğan, BDP'li bir vekilin tepki göstermesi üzerine, "Öğrenmiyorsan bil! Türk bayrağı olacak ne bayrağı olacak? Biz tek bir ırka hizmet etmiyoruz" şeklinde karşılık verdi

TEK IRKA HİZMET ETMİYORUZ
"Tek ırka hizmet etmiyoruz" diyen Erdoğan, "Biz tek bir ırka hizmet etmiyoruz. Biz Türkiye'de insan olarak kim varsa hepsine hizmet ediyoruz. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Tek devlet de Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bunun dışında hiçbir şey tanımıyoruz. eski Türkiye milletin sesine kulak tıkayan bir Türkiye'ydi. Tek bayrak dedik. Bayrağımızın rengi, kıskananlar varsa öğrensin; şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız, şehidimizin sembolüdür. Öğrenmiyorsan bil, Türk bayrağıdır" diye konuştu. 

KORKMADAN GELECEĞE YÜRÜYECEĞİZ
Türkiye normalleşiyor, adalet güç kazanıyor. Türkiye'yi yasaklardan kurtardık, bugünlere taşıdık. Korkmadan geleceğe yürüyeceğiz. Türkiye çok büyük devlettir. Türkiye özgürlüklerden korkacak kadar küçük bir ülke değildir. Türkiye kendi öz vatandaşından korkacak küçük bir devlet değildir.