Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, nisanda göreve geldiğinde Belek, Serik, Kumköy, Manavgat ve Alanya’daki arıtmaların hiçbirinin çalışamaz durumda olduğunu, Serik’te pis suyun derelere ve denize verildiğini ve acil önlem olarak pompa sayılarının artırıldığını söyledi. Türel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Obama’yla görüşmesi sonrası yaptığı telefon görüşmesinde ilk sorduğu konunun da arıtmaların durumu olduğunu anlattı.
ANTALYA KURTULACAK
Arıtma tesislerine ilişkin 50 milyon liralık yatırımın ihalelerinin önümüzdeki ay tamamlanacağı ve Mart ayında bütün projelerin hizmete gireceğini dile getiren Türel, turizmin ve Antalya’nın kurtulacağını, çok ciddi bir problemin ortadan kalkacağını söyledi.
ULUSLARARASI BİR PROBLEM VAR ZANETTİM
Türel, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı telefon görüşmesini de anlattı. Çin gezisinden dönüşünde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda telefonunu açtığında ’Sayın Cumhurbaşkanımız sizden telefon bekliyor’ şeklinde SMS gördüğünü ve gece 01.00’de telefon ettiğini anlatan Türel, "Ben de uluslararası bir problem mi var diye düşündüm. Çünkü Obama ile görüşecekti. Kendilerini aradım. Hal hatır faslından sonra bana ilk sorduğu Serik, Manavgat ve Alanya arıtmaları oldu. Gecenin 1’i. ’Şimdi yoldan da gelmişindir, ama yarın bir çalış da bana bilgi ver’ deyince, 'Bunlarla ilgili bütün çalışmaları tamamladım. Projeleri tamamladıktan sonra ihaleleri yapacağız, gelecek yıl mart ayında bu problem Antalya’da konuşulmayacak’ dedim.
BÜYÜKŞEHİR YASASI ÇIKMASA ANTALYA'YI PİSLİK GÖTÜRECEKTİ
Anladığım kadarıyla memnun oldu. O meselede attığımız adımları detaylı bir şekilde attıktan sonra, ’Size teşekkürü borç biliyoruz, iyiki zatıalinizin başbakanlığında büyükşehir yasası çıkmış, yoksa Antalya’yı pislik götürecekmiş’ dedim. Obama ile toplantıdan çıkıyor, Antalya’nın arıtmalarını sormak için beni arıyor. Antalya’ya bu kadar hassasiyeti olan bir cumhurbaşkanımız var" dedi.