Ethem Sancak “12 yıldır Recep Tayyip Erdoğan’ı takip ederim. Paralel yapının isnat ettikleri şeylerin hiçbirisini onda görmedim. Kendisi halis bir Müslüman. Bu yüzden beni kâfir ilan ettiler” dedi.

Sancak, TÜMSİAD İstanbul Şubesi’nde “Ayın Konuğu” programında yaptığı konuşmada kendisini “Recep Tayyip Erdoğan aşığı bir insan” diye tanımladı. 

Erdoğan sevgisinin nasıl başladığını anlatan Sancak, Siirt mitinginde Erdoğan’ın halkın taleplerini dile getirdiği pankartları işaret ederek  “Bunları indirin, ben bunların hiçbirisini yapamam. Size yalan da söyleyemem” dediğini söyledi.

Sancak o anki duygularını şöyle dile getirdi: *Ben hayretler içinde kaldım, arkadaşlarıma dedim ki, ‘Vallahi ben aradığımı buldum. İlk defa yalan söylemeyen bir politikacı gördüm, ben onu takip edeceğim’. Sonra peşine düştüm. Düşüş o düşüş hala peşindeyim.”
 
Dik durmanın iki şartı 
 
Milletin Başbakan’a “Dik dur eğilme” dediğini hatırlatan Sancak, lafla dik durulamayacağını belirterek ilk yapılması gerekenin BBC ve CNN gibi Asyalı ve Müslüman bir medya merkezi oluşturmak olduğunu, ikinci olarak da savunma sanayinin bulunması gerektiğini söyledi.

Sancak, “Bu gerçekleri gördüğüm için ve  bu ülkeye kendimi hep fedai gördüğüm için her şeyimi satıp savunma sanayiye ve medya sektörüne girdim. BMC’ye öncelikle savunma sanayine odaklanmak için talip olduk ve inşallah bir Asya modeli çıkarmaya çalışacağız. Şirket kendi kodlarını aldı ve teknolojik olarak hiçbir yere bağlı değil.”