Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;
Marmaris'te ailemle beraberdik. Saat 4-4.5 civarında eniştemden bir telefon aldım. "İstanbul’da bazı sıkıntılar var. Beylerbeyi Sarayı’nın orada askerler tarafından yollar kesiliyor, köprüye geçit verilmiyor." dedi. 
Haberi alınca doğrusu inanmadım da. Hemen MİT Müsteşarı'nı aradım ulaşamadım, Genelkurmay Başkanı'nı aradım ulaşamadım. Başbakanımız'la iletişim kurma gayretine girdik. Sıkıntılı da olsa iletişim kurabildik.
Bu süreçte bu arada saat 8’e kadar bu süreç devam etti. 8’de bulunduğumuz yerde değerlendirme yaptık. İlk işimiz oradaki televizyon medya gruplarını olduğumuz yere davet ettik. 
TV'lerde yaptığım açıklamada halkın gücünü vurguladım. Milli iradenin iş başına getirmiş olduğu ne hükümete ne Cumhurbaşkanı'na böyle bir darbenin başarıya ulaşamayacağını ifade ettim. Sonra halkımı meydanlara davet ettim.
Bir taraftan da halkımın ülke genelindeki tepkisini izledim. İnsanlara meydanlara iniyor ve bunu görünce Marmaris’te durmanın gereksizliğini anladım. Süratle oradan ayrılmanın planlarını yaptık ve helikopterle Dalaman’a geçmenin uygun olduğunu düşündük. Hep beraber önce Dalaman’a ardından ortaya bir belirsizlik koyup nereye gideceğimizi açıklamadık. 
Havaalanlarındaki kulelerin durumunu da soruyoruz. İstanbul’da kulenin işgal altında olduğunu öğrendik. Pistin karartıldığını öğrendik. Pilot üç dört saatlik yakıtım var dedi. Bu haliyle inerim ama sizi riske edemem dedi. Pistin üzerinde bir kaç tur at. Herhangi bir unsur var mı dedim. Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile irtibat halindeydik. Kısa sürede burayı boşaltacağız dedi. Fazla sürmeden kule boşaltıldı. Ardından pist aydınlatıldı. Darbeciler üzerimizden ses hızını aşarak geçtiler.
Rehin alınanlar Akıncı Üssü'ndeydi. 12 saatte kontrol ele geçirildi.
Milletimiz meydanlara çıkması her şeyin üstündeydi.
İstihbarat zaafı olduğu açıkça ortadadır. İstihbarat zaafı olduğunu MİT Müsteşarı'na da söyledim.
Meclis, OHAL kararıyla istiklal mücadelesini başlattı. Milletimiz endişeye kapılmasın her şey yolunda.
Kararnamelerle hükümete ne lazımsa adımlar atılacak. OHAL için gerekirse 3 ay daha talep edilebilir.
Yaş toplantısı bir hafta öne alınabilir.
Ayrıntılar geliyor...