Erdoğan: Pensilvanya'ya Sesleniyorum, Bu Millete Yaptığın İhanet Yeter, Sıkıysa Memlekete Gel
Erdoğan: Pensilvanya'ya Sesleniyorum, Bu Millete Yaptığın İhanet Yeter, Sıkıysa Memlekete Gel
İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini büyük bir coşkuyla bekleyen vatandaşlara seslendi. ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'e seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pensilvanya'ya sesleniyorum, sıkıysa memleketine gel" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Bu ilgi alakaya şahsım milletim adına çok teşekkür ediyorum .

"BUNLARIN NE OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTIR"

Paralel devlet yapılanmasının 17/25 Aralık'tan sonra bunların ne olduğu dün akşamki eylemleri ile tam manasıyla ortaya çıkmıştır. Görüldüğü gibi terör eyleminin tam manası ile örneklerini dün akşam verdiler.

"SİZ BU DURUŞUNUZU DEVAM ETTİRİN"

Tankları millete yöneltiyorlar. Gece üstümüzde F-16'lar uçuyordu. F-16'ları bunlar babalarının sermayesi ile mi aldılar. Yeter ki siz bu duruşunuzu devam ettirin.

"HÜKÜMET GÖREVDEDİR, CUMHURBAŞKANI GÖREVDEDİR"

Ordumuzun en üst kademesindeki Genelkurmay Başkanı'ndan kuvvet komutanlarına kadar ve en alt tabakadaki er er başına kadar kullanılmış olanlar azınlık. Bu milletin kendi iradesi ile iş başına getirdiği hükümet görevdedir. Cumhurbaşkanı görevdedir.

Biz kefenimizle bunların karşısına dikildikçe yapamayacağımız bir şey yoktur. Dik duracağız .

"PENSİLVANYA'YA SESLENİYORUM: SIKIYSA MEMLEKETE GEL"

Buradan Pensilvanya'ya da sesleniyorum. Bu ümmete yaptığın ihanet yeter. Eğer sıkıysa memleketine gel. Oradan ülkeyi karıştırmaya gücün yetmeyecek.

"BEN DE AYRILMAYACAĞIM"

Şu anda THY seferlerini başalttı. Ankara'da bir ufak sıkıntı var inşallah Ankara'da da bu aşılacak. Buradan olay netleşene kadar ayrılmak yok, ben de ayrılmayacağım.