Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'daki miting için 80 ilde kurulacak dev ekranın yanı sıra, FETÖ elebaşı hakkında tutuklama kararı bulunan Fethullah Gülen'in de yaşadığı Pensilvanya'da dev ekran kurulacağını söyledi.
"BU MİLLET ALNI ÖPÜLESİ MİLLETTİR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geceyarısı Ankara'dan İstanbul'a geldikten sonra darbe girişimi sonrası demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarla da sohbet etti. Erdoğan, "Darbeler tarihinde bunun eşi benzeri yok. Bu tarihi siz yazdınız. Bu millet alnı öpülesi bir millettir" dedi.
"NE MUTLU BENİM MİLLETİME"
Darbe girişiminin karşısında milletin kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla bir mücadele verdiğini ve bugünlere gelindiğini söyleyen Erdoğan, "Dünya aslında bir tarih yazıyor. Darbeler tarihinde bunun eşi benzeri yok. Bu tarihi siz yazdınız. Ne mutlu benim milletime. Bu millet alnı öpülesi bir millettir. Siz bu teröristlere yol vermediniz. Birileri Kandilden terör estirdi, birileri Silahlı Kuvvetlerimizin içinden, polisimizin içinden, yargının içinden, devlet kurumlarının içinden terör estirmeye kalktı. Darbe yapmaya kalktı. Birbirlerinden farkı yok. Ha darbe sevdalıları, ha teröristler. Bunlar zaman zaman bir araya geldiler. Bundan sonra da bir araya gelebilirler. Sizin bu duruşunuz var ya, onlara nefes aldırmayacak" diye konuştu.
PENSİLVANYA'YA DEV EKRAN
Pazar günü Yenikapı'da yapılacak mitingi hatırlatan Erdoğan şunları söyledi: "Bu milletin bir buluşmasıdır. Milletçe bir arada olacağız. Aynı anda diğer 80 vilayette de dev ekranlardan İstanbul'daki bu buluşmayı izleyecekler. 81 vilayet aynı anda hep birlikte ayakta olacağız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyeceğiz. Devlet içinde devlet yok. Neymiş o paralel o yapı... Bir yerde daha dev ekran kurulacak. Nerede biliyor musunuz? Pensilvanya'da. Oradan da mesaj gerekli yere verilmiş olacak."