Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; 

Dün akşam kendimize yeni bir istikamet belirleyelim dedik. Niye ticaret hacmimizi 1 milyar dolara çıkartmayalım. Önümüzdeki dönemde ticari düşüşü tersine çevirip ticari kapasitemizi büyültmenin yollarını bulmalıyız. Ben inanıyorum ki her girişimci bu açılan yoldan yürüyecektir. 

İki ülke arasındaki dostluğa dayalı yakınlığı ve her türlü imkanlarımızı değerlendirmeliyiz. 

Peru'yu önemli bir ticaret üssü olarak görüyoruz. Türkiye güçlü makro ekonomik verileri, coğrafi konumu, gelişen alt yapısı ile tüm dünyanın dikkatle takip ettiği bir ülkedir.

Türkiye 2002 -  2014 dönemi arasında milli gelirini 3 katına kadar arttırmıştır. Sadece 2010 yılından beri 5 milyon iş istihdam alanı oluşturduk. 

'IMF SİYASETENDE İDARE ETMEYE ÇALIŞIYOR'

IMF bizimle ilgili tahminlerinin çoğunu tutturamadı. Göreve geldiğimizde IMF'ye borcumuz 23 milyar dolardı şimdi borcumuz yok. IMF sadece para vermiyor siyasetende idare etmeye çalışıyor.  

'IMF DAHA KAPIMIZA GELMEDİ'

Ben bunu zamanında IMF başkanına da söyledim, böyle bişe olursa ben öyle her başbakana benzemem dedim. Bakarsınız taksitler zamanında ödeniyor mu ödeniyor o yeter. Ve şimdi IMF bizden 5 milyar dolar borç istedi. Ama henüz kapıya gelmediler demek ki şuan ihtiyaçları yok. 

Peru ile serbest ticaret müzakerelerini en kısa zamanda tamamlamamız gerekmektedir.