Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Rize Valiliği tarafından düzenlenen akşam yemeğinde konuştu.
Erdoğan, "TBMM inşallah Salı'dan sonra yeni yasal düzenlemeleri gerçekleştirerek, hükümet idari tedbirleri alarak, diğer tüm kurumlarımız üzerine düşeni yaparak sokakları bu vandallardan süratle temizleyecektir" dedi. 

Kobani olayları nedeniyle hükümüte eleştirilerde bulunan muhalefet partilerine seslenen Erdoğan, "Kobani de Kobani... 200 bin Suriyeli ölürken neredeydiniz?" diye konuştu. Erdoğan, 

Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları;

"Eğer bir siyasi parti tabanını sokağa davet ediyorsa, yakmaya yıkmaya davet ediyorsa hiç kimse kusura bakmasın ben orada tarafsız davranamam. Bakın 37 insanımız hayatını kaybetti, bir çok şehirde araçlar, bankalar, binalar yakılmış, yıkılmış. Bunlardan rant sağlamanın gayretine giriyorlar. Böyle zamanlarda birlik olmayacaksa ne zaman olacak?

BİZ 30 YILDIR TERÖRLE MÜCADELE EDİYORUZ

Suriye'nin eli kanlı rejimi IŞİD belasının büyümesinin bu kadar yayılmasının birinci derecede sorumlusudur. Tüm dünya bunu kabul ediyor. Bugün tüm konuşmalarımda söyledim. Türkiye Cumhuriyeti'ne "IŞİD'e yardım ediyor" yakıştırmasını yapanlar alçaktır, vatan hainidir.Biz 30 yıldır terörle mücadele ediyoruz. Ülkemizde 40 bini aşkın insan bu mücadele yüzünden hayatını kaybetti.

KOBANİ DE KOBANİ! SURİYE'DE 200 BİN KİŞİ ÖLDÜ

Kobani de Kobani! 200 bin kişi Suriye'de öldü, ona niye sesiniz çıkmıyor? Ve bundan sonraki süreç şu ana kadar olduğu gibi devam etmeyecek. Milletvekilleri gidip Esed ile resim çekilenler kalkıpta şimdi pişkin bir şekilde bunu konuşamazlar.

SOKAKLAR VANDALLARDAN TEMİZLENECEK

TBMM Salı'dan sonra yeni yasal düzenlemelerle, hükümet idari tedbirleri alarak sokakları vandallardan temizleyecek. Tabii bu konuda tüm siyasi partilerin, tüm sivil toplum kuruluşlarının Hükümete gerekli desteği sağlamasını bekliyorum. Parlamentoda kim destek verir, kim destek vermez bunları da göreceğiz. Orada da herkes iyot gibi ortaya çıkacak. Bugünler birliğe, beraberliğe, dayanışmaya her şeyden çok ihtiyaç duyulan günlerdir."