Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC ziyareti öncesi konuştu.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bugüne kadar adil kapsamlı bir neticeyi özleyerek sürdürdüğü görüşmelerde Güney Kıbrıs hiçbir zaman olumlu bir yaklaşımın içinde olmadı.
RUM KESİMİ UZLAŞMAYA YANAŞMIYOR

Bu konuda garantöre ülke olarak Yunanistan’ın da çok daha etkili olmasını bekliyoruz. Uzlaşma yönünde irade her zaman Kıbrıs Türk halkı tarafından ortaya koymaktadır. Maalesef karşı taraf uzlaşma yönünde bir irade ortaya koymamıştır.
DOĞU AKDENİZ İÇİN BİR ÖRNEK

Gerek şahsım gerek hükümetim olarak bütün görüşmelerimizde KKTC insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik devlet yapısı ve her geçen gün güçlenen ekonomik yapısıyla doğu Akdeniz için örnek teşkil ediyor.
KUZEY KIBRIS ÇOK DAHA GÜÇLÜ OLACAK
Son yıllarda Türkiye’deki gelişmeye paralele yaşanan refah artışıyla KKTC’nin maruz kaldığı tüm haksız kısıtlamalara rağmen Rum tarafıyla olan açığı kapatması bakımından mutluluk vericidir.   Birkaç ay içinde suyun deniz altından bağlanması ve sonrasında elektriğin bağlanmasıyla soydaşlarımız daha büyük bir güce kavuşacaklardır.
SORU VE CEVAP
 
Necdet Özel'in açıklamaları için ne diyeceksiniz?
Biz bunları haftalık toplantımızda konuşacağız.
Bugün Emniyet'teki Paralel Yapı'yla ilgili operasyon için ne diyeceksiniz?
Bu bir sürecin devamı. Bu bir sondur denilemez.Burada çıkacak bilgi ve belgeyle çok daha fazla şey de çıkabilir.
Almanya Der Spiegel dergisini iddiasında ABD ve İngilitere'nin Türkiye'yi dinlediği iddialarına ne diyeceksiniz?
ABD Almanya'yı dinlemişti. Şu anda Türkiye ile bu süreci liderlerle bir araya geldiğimizde konuşacağız. Dünyada güçlü istihbaratı olan ülkeler diğer ülkeleri dinliyorlar. Önemli olan burda neyi deşifre ettikleri önemli. NATO zirvesinde bunları konuşacağız. Dünya barışını tehdit eden bu tür açıklamaları kontrol altına alma gibi durumları olabilir " dedi.