Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Kadını yok sayan erkek kendi yarısından da vazgeçmiş demektir.

Hem Türkiye'ye hem dünyaya sesleniyorum, kadınlar inayet değil adalet bekliyor. Kadınlar istismar edilmek değil saygı görmek istiyor. Kimse bu isteklere kulak tıkayamaz sırtını dönemez.

''ANACIĞIM BANA CENNETİ ÇOK MU GÖRÜYORSUN''

Anacığım ayağının altını öperken ayağını çekerdi. Kendi o ifadesiyle 'Oğlum ne edeysun' derdi. Ben de 'Ana, bana cenneti çok mu görüyorsun, ben cennetin kokusunu almak istiyorum' derdim. Ve siz işte o şerefli makamdasınız.

ŞEHİTLERİMİZİ HÜRMETLE YAD EDİYORUM

Elbette, en büyük saygıyı, anmayı hak edenler şehitlerimizin eşleridir anneleridir çocuklarıdır. Onların evlatları, eşleri, babaları birer birer kahramandır. Bu ülkenin bekası için geride sevdiklerini bırakarak gözünü kırpmadan mücadeleye giren bu kahramanların hepsini rahmetle hürmetle yad ediyorum. Onlar peygamberlikten sonra en yüce makamın sahibi oldular. Onları kutluyorum.

ÇUKURA GÖMENLERE İNAT DEVLETE SAHİP ÇIKIYOR MUSUNUZ?

Bu ülkenin kadınlarını yanına alanın sırtı yere gelmez, karşısına alan da iflah olmaz. Bakınız bu ülke kurtuluş savaşını verirken cephede sadece erkekler yoktu. Cephane taşırken çocuğuyla birlikte donarak ölen Şerife Bacı'lar vardı. 

Katil devlet diyerek hıyanet çukuruna gömülenlere inat devletimize sahip çıkıyor muyuz? Sendikaları terör örgütlerinin yuvası, silah deposu haline getirenlerin karşısında duruyor muyuz? Paralel başta olmak üzere tüm şer çetelerine karşı milletimizin yanında yer alıyor muyuz?

ÇUKURA GÖMÜLECEKLER

Bu vatan topraklarını bölmek isteyenler, bu ülkede yer bulamayacak çukurlara gömülecektir.

Ekonomik özgürlük anlayışı kadınlara zarar verdi. Kadınların evi, bireyleri çekip çevirmesine hangi ücret bedel olur?

Peygamberimiz, kadınların erkekler üzerinde, erkeklerin de kadınlar üzerinde hakları olduğunu söylüyor. Kimse yanlış uygulamaların faturasını dine çıkarmaya kalkmasın.

Ben kendi kızlarımı bu ülkede okutamadım ya hu. Ben dertliyim. Damdan düştüm. Amerika'da okutabiliyorsun bu ülkede okutamıyorsun. 

KARŞILIĞINI VERİRİZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nı davet ediyorsun. Orada katil devlet sloganları atıyorsun. Madem hakaret edeceksin davet niye. Sonra biz bunların karşılığını veririz. Karşılığını verince de rahatsız olmayın.

Ben bu tür sendikacılara zaman zaman hep karşılık vermişimdir. Nezaket nezaketi getirir. Nezaketsizlik karşılığını bulur bulmalıdır.