Terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü bölgelerde boşaltılan binalarınimha edilmesine yönelik önerileri güvenlik uzmanları da destekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dikkati çektiği, "terörle mücadele operasyonlarının sürdüğü yerlerde boşaltılan binaların imha edilmesi ve böylece teröristlerin gizlenebileceği ortamların yok edilmesine yönelik gereklilik" konusunu güvenlik uzmanları AA muhabirine değerlendirdi.

"Daha fazla şehit olmasını önleyecek bir tasarruf olarak düşünüyorum"

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, Türkiye'nin terörle mücadeleyi çok ciddi anlamda sonuç alıcı bir şekilde yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önerisine ilişkin, "Binalara girişte, bölgenin terörden temizlenmesinde daha fazla şehit verilmemesi adına çok önemli bir düşüncedir" diyen Orakloğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin hem terörle mücadelesi hem terörle mücadele ederken güvenlik güçlerimizin daha fazla şehit olmasını önleyecek bir tasarruf olarak düşünüyorum."

"Cumhurbaşkanının önerdiği teklif, doğru bir teklif"

Sivillere zarar vermemek için TSK ve polisin çok ağır kayıplar verdiğini belirten Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "Bu durumda Sayın Cumhurbaşkanının önerdiği teklif, doğru bir teklif. Ancak bunun daha önce yapılması gerekiyordu. Çeşitli siyasi nedenlerle terör örgütünün karşı propaganda yapmasını önlemek için burada biraz geç kalındı." dedi.

"İnşallah uygulamaya geçerler"

Güvenlik uzmanı Mete Yarar da terörle mücadele kapsamında en önemli sıkıntının binaların içine tuzaklanmış bombalar olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tercihinin, devletin en üst makamından söylenmiş olmasının güvenlik güçleri için direktif olarak kabul edileceğini belirten Yarar, "İnşallah uygulamaya geçerler" diye konuştu.