Iğdır'da görev yapan matematik öğretmeni Hasan Kıraç'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme hayali, bulduğu matematik formülü sayesinde gerçek olacak.

ÜÇGEN FORMÜLÜYLE ÜÇÜNCÜ OLDU

Şevki Akgün Ortaokulu'nda görev yapan Kıraç, Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği "Bu Benim Eserim" isimli proje yarışmasında, "Bir üçgen içindeki eş üçgenlerin hesaplanmasına" ilişkin formül ile üçüncülüğü elde etti.

ERDOĞAN TARAFINDAN KABUL EDİLECEK

Kazandığı bu başarı nedeniyle Iğdır'da "yılın öğretmeni" seçilen Kıraç, Milli Eğitim Bakanlığının 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek öğretmenler arasında yer alacak.

Kıraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bulduğu formül ile eş üçgenlerden oluşmuş bir üçgen içinde kaç ters ve düz üçgen bulunduğunun rahatlıkla hesaplanabildiğini anlattı.

Matematik alanında sağlayacağı faydalar bulunan formül sayesinde yıllardır kurduğu bir hayalin de gerçek olacağını dile getiren Kıraç, "24 Kasım'da Cumhurbaşkanımız ile bir görüşmemiz olacak. Kendileri zaten sevdiğimiz bir insan, bir nevi rüyamız gerçekleşmiş olacak. Biraz heyecanlıyım. Türkiye'nin başında olan bir insan, reis-i cumhur. Hep televizyonda gördüğümüz böyle bir insanla görüşecek olmak heyecan veriyor" ifadesini kullandı.