Marmaris'teyken darbe girişimiyle ilgili haber bana ulaştı, hemen gerekli kişileri haberdar ettik.
Hemen Türk halkından meydanlara çıkıp demokrasiye sahip çıkmasını istedim. İnsanların sokaklara çıkmasını istedim. Türkiye'de yüzde 52 oranla, Cumhurbaşkanı'nı ve hükümetini seçmiş bir toplumun, askeri darbe girişimini, bu haince girişimine karşılık verdiğini gördük.
Erdoğan El Cezire canlı yayınına katıldı
DARBE GİRİŞİMİNİ ENİŞTEMDEN ÖĞRENDİM
Ben başta inanmak istemedim. Darbe girişimini eniştemden öğrendim. İstihbarat ve farklı kaynaklardan doğrulandıktan sonra, Enerji Bakanımızla birlikteydik o sırada gerekli adımları atarak otelden güvenli bir şekilde ayrıldık ve Dalaman'a gittik. Dalaman'dan hareket ettik İstanbul'a doğru yola çıktık. Tabi İstanbul'da da bazı sıkıntılar vardı.
Terör örgütü dediğimiz bu örgüt, azınlığı çoğunluğu domine etmesine çalıştı.
İSTİHBARAT ZAAFI OLDUĞU ÇOK AÇIK
İstihbaratta insani unsur, teknolojiden daha önemlidir bence. Darbe girişiminde, istihbarat zaafı olduğu çok açık. Doğru istihbarat olsaydı önüne geçilebilirdi.
Darbe girişimini yaptılar ama başarılı olamadılar. Önümüzdeki günler veya haftalar içinde eminim ki bazı fikir ve planlarını kendi gelecekleri için onlar da yapacaktır.
DARBEYİ ÖNGÖREMEDİYSENİZ, NASIL BU KADAR HIZLI HAREKET EDEBİLDİNİZ
Tabii ki geçmişe yönelik elimizde bazı şüpheler vardı. Ama elbette kanunlar sizin önünüzde bazen engel oluyor. Biz şunun farkındaydık, bazı insanlar böylesi bir teşebbüste bulunulursa, bu insanların bağlantılarının nerelerde olduğunu biliyorduk. Yargı içinde de kimlerin olduğu belliydi, belgelere de yansımıştı.