Erdoğan'dan Salih Müslim'e Suriye Yanıtı: Siz Ne Olacağınızın Hesabını Yapın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki atama ve kura törenine katılıyor.

Erdoğan konuşmasında Suriye operasyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"15 Temmuz gecesi içinde bulunduğumuz Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin önünde toplanan vatandaşlarımızın üzerine bombalar atıldı, uçaklardan ateş edildi. Tam 38 vatandaşımız yaralandı, 6 kardeşimiz de şehit oldu. Ankara ve İstanbul'daki şehitlerimiz 241 oldu, 2 bin 194 yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da Rabbim'den acil şifalar diliyorum. Böyle ihanetler, cinayetler yaşatmasın diye Rabbime dualarda bulunuyorum.

Üsküdar'da tankın üzerine çıkan bir spastik engelli kardeşimiz orada bulunan herkesin hayranlığını kazanmıştır. Koltuk değnekleriyle, tekerlekli sandalyeleriyle, koltuk değnekleriyle gösterdikleri yüreklilik her türlü takdirin üzerindedir. Türkiye her kesmiyle birlikte engelillerinin istiklali ve istikbaline sahip çıkan bir ülke olduğunu ilan etmiştir. Hiçbir terör örgütünün, onları destekleyenlerin bu birlik ve beraberlik karşısında şansı yoktur.

Bu sabah 04.00 itibariyle Suriye'nin kuzeyinde ülkemizi tehdit eden DAİŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik operasyonu ordumuz, güvenlik güçlerimiz başlatmış durumda. Bir millet şüphesiz ki onuruyla, gururuyla vardır. Bir millet istikbal, istiklal mücadelesiyle iman etmesiyle vardır. Şu anda da ne yazık ki Suriye'den ülkemize Gaziantep'e, Kilis'e yapılan bu saldırılar bir yere kadar. Bu iş burada noktalanması lazım dedik. Bu sabah 04.00'te bu süreç başladı. Bu işi çözmemiz gerekiyor.

Birileri 'Türkiye şöyle olacak, böyle olacak' diyor. Siz ne olacağınızın hesabını yapın. Türkiye'ye tehdit unsuru oluşturacak kim varsa bu millet ordusuyla, polisiyle, korucusuyla, milletiyle vardır, var olacaktır. Bu ülkenin arkasında kendi vatandaşlarımızla birlikte dünyanın her yerinde yüz milyonlarca kardeşimizin duası vardır. Allah'ın izniyle önümüze çıkacak tüm engellerin üstesinden geleceğimize inanıyorum.