Erdoğan'dan Avrupa'ya: O Paçavralarla Nereye Mesaj Vermek İstiyorsunuz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da emniyet mensuplarıyla iftar programında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, paralel devlet yapılanmasıyla mücadelenin sürdüğünü kaydetti.
"PARALEL" İLE MÜCADELE
Erdoğan, "Ülkenin ve milletin menfaatlerine saldırmayı kendisine görev bilen bu ihanet çetesi, dünyanın her tarafında Türkiye'nin aleyhinde çalışıyor. Gittiğimiz yerlerde paralel devlet yapılanması örgütünün üyelerinin bölücü terör örgütü mensuplarıyla, Ermeni çetecilerle omuz omuza ülkemize karşı eylem yaptıklarını görüyoruz. Bizzat Amerika'da konferans vereceğim kuruluşa girerken orada bu çetenin terör örgütleri ile nasıl şahsıma ve heyetime karşı gösteriler yaptığını bizzat gördüm, yaşadım. Bunlar ne millidir, ne yerlidir, ne de bu vatanın evlatlarıdır. açıkça söylüyorum. Bu yapı terörlü mücadelemizi baltalamak için de elinden her şeyi yaptı, yapıyor. " ifadelerini kullandı.

"TERÖRLE MÜCADELE SADECE ASKER VE POLİSİN SIRTINA YÜKLENMEZ"

'Terörle mücadele sadece asker ve polisin sırtına yüklenemez' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölücü terör örgütü ilçelerde mahallelerde eyleme başladığımda bölge halkının ve ülke kamuoyununu en azından bir kısmının kendisini destekleyeceğini sandı. Fakat kısa sürede bölge halkının da bir kaç hain dışında, kamuoyunun da teröristleri değil güvenlik güçlerimizin yanında yer aldığı görüldü. Teröristler bölge halkının malına canına, mahremine onuruna namusuna saygı duymaz. Ona hayatı zindan ederken güvelik güçlerimiz özellikle de polisimiz vatandaşlarımıza kendi ailesi gibi ihtimam göstermiştir. Kendisi şehit olma pahasına masum insanların hayatını korumak için çırpınan güvenlik güçlerimizin bu hasbi tutumu bölge insanının kalbini daha fazla kazanmalarını sağlamıştır. Terör örgütünün baskı, şiddet ve kan diliyle, onun güdümündeki partinin yalan ve zehir saçan siyaset diliyle değil, gönül diliyle kurulan bu ilişki inşallah bölgede yeni bir dönemin habercisidir. Terörle mücadelenin sadece polisin, askerin sırtına yüklenemeyecek kadar çok boyutlu iş olduğunu biliyoruz.
"GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ ÜZERİNE DÜŞENİ BAŞARIYLA YAPTI"
Güvenlik güçlerimi Temmuz ayından bu yana üzerilerine düşenleri başarı ile yerine getirmiştir. Askerimiz kırsaldaki teröristleri, polisimiz şehirdeki yapılanmaları ortadan kaldırmak için yoğun bir mücadele içindedir. Bu operasyonların başarısı terörle mücadelenin diğer boyutlarının hayata geçirilmesi bakımından çok önemlidir. Hiç bir vatandaşımız mağduriyetine mahal vermeden bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak mecburiyetindeyiz. Bunu çok kısa zamanda yapacağız hiç endişe etmeyin. Sizler dimdik durdukça imanınızı azmini aynen şu anda nasıl koruyorsanız bilesiniz ki bizler devletin başı olarak bunu nihayete erdireceğiz. Adete yıkımı uğramış o bölge tamamıyla sıfırlayacağız ve yeniden ihya ve inşa edeceğiz. Bunu çok farkı yönlere çekmek isteyenler var. Bu vatan bizim bu topraklar bizim. Bu teröristler bilin ki bizim sakalımız kestiler. Ama kesilen sakal çok daha gör biter."
"O PAÇAVRALARLA NEREYE MESAJ VERMEK İSTİYORSUNUZ"
Terörle mücadelede dokunulmazlıkların kaldırılmasının önemli bir adım olduğunu belirtenCumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

"Terör örgütüyle birlikte hareket eden imkanlarını ve iradesini örgütün emrine veren yapıların üzerine de süratle gidilmesi şarttır. İşte dokunulmazlıkların kaldırılması bu konuda önemli bir adım oldu. Meydan okuyorlardı. Dokunulmazlıkları kaldıralım hazırız diyorlardı. Dokunulmazlıkların kaldırılması gündeme geldikten sonra nasıl feryat ettiler gördünüz. Şimdi bakın batıda dolaşıyorlar. Ben bu anlamlı topluluktan buradan AvrupaParlamentosuna sesleniyorum. Sizler, parlamento binasının koridorlarına asmış olduğunuz o bölücü terör örgütlerinin bayraklarıyla nereye mesaj vermek istiyorsunuz, o paçavralarla nereye mesaj vermek istiyorsunuz? Bilesiniz ki bunlar Türkiye'nin gönlünü yapmanıza yetmez. Çünkü Türk milleti bunların hesabını vakti, zamanı geldiğinde gereken kişilere de sormasını bilecektir."