Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayını açıklamayı sürekli erteliyor.
Geçtiğimiz salı günü grup konuşmasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayının açıklanmasının ay sonunu bulabileceğini söylemişti.

Peki, parlamentoda grubu bulunan iki partinin, CHP ve MHP'nin adayı açıklanmışken AK Part,i aday açıklamasını neden erteliyor?

TERS KÖŞE OLABİLİRSİNİZ 

Yaptığı bir açıklamada gazetecilere "ters köşe olabilirsiniz" diyen Başbakan Erdoğan, önce mayıs ayında, Afyon Kampı sonrası AKP'nin Cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı söylemişti. Daha sonra bu açıklama revize edilmiş ve Haziran ayı ortalarında adayın açıklanacağını ifade etmişti.

Bu arada Muhalefet atağa kalkarak Cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Ekmeleddin İhsanoğlu... Bir diğer parti HDP'de ise arayışlar devam etmekle beraber Selahattin Demirtaş ismi üzerinde mutabakata varıldığı biliniyor.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun isminin açıklanması sonrası gözler Erdoğan'daydı. Cumhurbaşkanı adayını/adaylığını açıklamayan Erdoğan, "adayı açıklamanın ay sonunu" bulabileceğini söyledi.

ANKET Mİ YAPTIRACAK?

Kulislerde konuşulan iddialardan biri Başbakan Erdoğan'ın anket yaptıracağı. Beşir Atalay, Bülent Arınç gibi AK Parti'nin ağır toplarının "Bizim adayımız belli" demesine rağmen Erdoğan'ın adaylığını açıklamaması "Ekmeleddin İhsanoğlu ismi belli olduktan sonra ANKET yaptırıp ona göre aday olup olmayacağına karar verecek" yorumlarına neden oldu.

AKİF HAMZAÇEBİ: ERDOĞAN ADAY OLMAYABİLİR

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, dünkü açıklamasında, Başbakan Erdoğan'ın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı sonrası "adaylıktan" vazgeçebileceğini söylemişti...

KÖŞKTE BİR HAREKET YOK

Kulislerin en çok dillendirilen senaryosu ise, Erdoğan'ın adaylığı durumunda, ağustos ayı sonunda Köşk'ten taşınması beklenen Abdullah Gül ve ailesinin hiçbir toparlanma hamlesi yapmış olmaması.

Köşke yakın kaynakların aktardığı bilgiye göre, Gül ailesi eşyalarını toparlamak üzere hiçbir girişimde bulunmadı, bu durum da AK Parti'nin adayının yeniden Abdullah Gül olacağına dair ipucu olarak kulislerde dolaşıyor.