Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, "Bir adım attığımız anda Avrupa Birliği'nden biri çıkıp açıklama yapıyor. Bu atılan adımın ne olduğunu biliyor musunuz? Ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlar gereken cevabı alacaklardır. AB bizi alır mı almaz mı, bizim böyle bir derdimiz yok. Kendi göbeğimizi keseriz. AB kendi işine baksın" dedi. AB Yüksek Temsilcisi Mogherini Erdoğan'ın açıklamasını çok şaşırtıcı bulduğunu söyledi ve ekledi: "Geçen hafta Türkiye’ye ziyaretimizde Erdoğan ve diğer yetkililerle yeni bir başlangıç için şans olduğu konusunda anlaşmıştık. AB konusunda tutarlı olmanın her şeyden önce Türkiye'nin çıkarına olduğuna inanıyorum." Erdoğan, Tüpraş’ın İzmit’te hayata geçirdiği Fuel Oil Dönüşüm Tesisi’nin açılışında özetle şunları söyledi:

UZLAŞMAYACAĞIZ

“İçerde ya da dışarda, algı operasyonları yoluyla, yalan manşetler yoluyla, Türkiye’ye hâlâ istikamet çizmeye çalışanlarla, hiçbir şekilde uzlaşmayacağız, onların önünde hiçbir şekilde diz çökmeyeceğiz.

Lütfen yalanlara bakmayın. Türkiye’de hamdolsun çok güzel gelişmeler yaşanıyor ve inşallah çok daha iyi, çok daha güzel gelişmeler yaşanacak. Bütün bu yaşananlar, normalleşme sürecidir.

Her zaman söylüyorum: Bitaraf olan, bertaraf olur. Onun için tarafımızı çok iyi belirlememiz lazım. Yalpalayan değil, omurgalı duruşlar çok önemli. Omurgalı durduğumuz zaman millet kazanacaktır. Ülkesinin bağımsızlığı tarafında saf tutmayan, milletin kararı karşısında yok olup gitmeye mahkûm olur. Maşalara, taşeronlara, Paralel Yapılara kol kanat gerenler, müsamaha gösterenler, er ya da geç onlar da mahcup olacaklardır. Ekonomi, siyaset ve medya dünyasının, hiç tereddüt etmeden, ülkenin istiklali tarafında saf tutacaklarına gönülden inanıyorum.