Erdoğan: Bu darbecilerin hesaplayamadıkları bir şey vardı: Millet. 15 Temmuz aynı zamanda bir terör saldırısıydı.15 Temmuz topraklarımızın işgali söz konusuydu. İşte bu millet buna izin vermedi. Benim milletim çok aziz. Şu çılgın Türkler diyor ya. İşte bizim milletimiz çılgın Türkler'dir. 

LOZAN DİYE ZAFER Mİ OLUR?

1921'de Sevr'i bize dayattılar. 1923'te bize Lozan'ı dayattılar. Bu mu zafer? Birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı. Bağırsan sesimizin duyulacağı adaları verdik. Oralar bizimdi. Oralarda bizim hala camilerimiz var. Ama şu anda hala Ege'de kıta sahanlığı ne olacak diye konuşuyoruz. Hala bunun mücadelesini veriyoruz. İşte o anlaşmada masaya oturanlar sebebiyle. O masaya oturanlar o anlaşmanın hakkını veremediler. Veremedikleri için bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Bu darbe başarılı olsaydı Sevr'i dahi arayacak noktada olurduk.


7 DÜVEL BİZE KARŞI KOYAMAZ

Lider taşın arkasına saklanmazsa millet de dağın arkasına saklanmaz. O gece Türk milleti sadece bir darbeyi önlemekle kalmamış aynı zamanda ülkesini bir işgalden kurtarmıştır. 

7 düvel üzerimize gelse Allah'ın izniyle bir adım geriletemez. Bu milletin, bu devletin sabrını zorlamayın. Bu milletin, bu devletin sabrını zorlayanların tarihin sayfalarına bakın. 

OHAL'IN UZAMASI

MGK'nın tavsiyesi, hükümetin kararı ve Meclis'in onayıyla 3 ay süreyle OHAL ilan edilmiştir. OHAL konusunu sağa sola çekmeye gayret edenler var. KHK, OHAL vs. bu uygulamaların sadece terörle mücadele ile sınırlı kalacağı daha ilk günden açıkça ifade edilmiştir. Biz geldiğimizde OHAL vardı ama ülkemizin belli yerlerinde sokağa dahi çıkaramıyordunuz. Şimdi böyle bir şey var mı? Günlük hayatın işlemesinde bir güvence var. Geçen iki ayı aşkın sürede OHAL tam da bu şekilde terörle mücadelenin etkinliğini artırma amacıyla uygulandı. FETÖ ile ilgili mücadelede, diğer terör örgütleri ile ilgili mücadelede bizim hızımızı artırıyor. 3 aylık sürenin yeterli olmayacağı görülüyor. 3 ay daha uzaması MGK'da tavsiye edildi. Hükümetimiz de gerekli değerlendirmeleri yapacaktır. 

Fransa 1 ay OHAL ilan ediyor. Bize diyor ki, 3 ay daha uzatmayın. Size ne ya? Belki 1 sene de yetmeyecek. Kimse bizim takvim belirlemesin. Bu takvimi, yol haritasını biz belirleriz. Bir defa siz bu darbeyi desteklediniz. Bilgiler bize geliyor. Rabbim ve milletim buna fırsat vermedi. 

Amerika'da birkaç tane olay oluyor. Eyalet hemen OHAL ilan ediyor. Bizdeki olay böyle değil ki? 

Terör örgütü PKK'nın artan terör eylemlerinin tek amacı var: FETÖ'ye yapılan baskıyı azaltmak. Bu örgüte artık bölgede kimse itibar etmiyor. bu sürede açıkça gördük. 

Terör örgütü PYD'nin DAEŞ'le savaştığı yalanı bu süreçte ortaya çıktı. Halep'te katledilen çocukların halini gördünüz değil mi? Umran bebeğin o binadan çıkışını gördünüz değil mi? 

3 milyon Suriyeli kardeşimizi Suriye'ye göndereceğiz diyenler kimdi? Bunlar milletimizi bilmeyenler. Benim milletim, bir tas çorbayı, bir dilim ekmeği paylaşır.