Enes Kanter'in Babası: Oğlum Soyadımızı Kirletiyordu
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kara günlerinden biri olan 15 Temmuz'daki darbe girişimine rağmen Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) destek vermeyi sürdüren Enes Kanter, ailesi tarafından evlatlıktan reddedildi.
Kariyerini NBA takımlarından Oklahoma City Thunder'de sürdüren 24 yaşındaki oyuncunun babası Mehmet Kanter, kanlı darbe girişiminin arkasındaki güç olan FETÖ tarafından hipnotize edildiğini ileri sürdüğü oğlundan utanç duyduğunu ifade ettiği bir mektupla evlatlıktan reddettiğini duyurdu. Daha önce örgüte yakınlığı nedeniyle Basketbol Milli Takımı'ndan çıkarılan oğlunun kullanıldığını dile getiren baba Kanter, defalarca uyarmalarına rağmen kendilerini dinlemediğini söyledi.
"OĞLUMA 'SOYADINI DEĞİŞTİR' DEDİM, O DA KABUL ETTİ"
Yazdığı mektup ile başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkından özür dileyen Enes Kanter'in babası Mehmet Kanter, Enes'ten soyadını değiştirmesini istediğini ve onun da bunu kabul ettiğini söyledi.
En kısa sürede evlatlıktan ret işlemi için yasal süreci başlatacağını söyleyen baba Kanter, Karar'a konuşarak şunları kaydetti:
"Ben 2015'ten bu yana Enes'e yaptıklarından, fikirlerinden vazgeçmesini söylüyorum. Ama sözümü hiçbir şekilde dinlemedi. Resmen hipnotize olmuş durumda. Yakın zamanda memleketimiz Erciş'e gittim. Orada akrabalarımız ile Enes'in soyadını değiştirmesi gerektiğine karar verdik. Çünkü soyadımızı kirletiyordu. Bu kararımızı iki hafta önce Enes'e ben ilettim. Viber'dan kendisine yazarak soyadını değiştirmesini söyledim. O da kabul etti."
"VAZGEÇMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ"
Baba Kanter, son olarak ABD'deki diğer çocuğu aracılığıyla Enes'e mesaj gönderdiğini ifade ederek şöyle devam etti:
"Önceki gün de yine ABD'de bulunan diğer çocuğum aracılığıyla kendisine haber gönderdim. Cumhurbaşkanımızın kendisine hakaret edenleri bir defaya mahsus affettiğini, Cumhurbaşkanımızdan özür dilemesini ve fikirlerinden vazgeçmesini istedim. Bu isteklerimi kabul etmezse onu evlatlıktan reddedeceğimi söyledim.
"BUNU KABULLENEMEYİZ"
Ancak fikrinden vazgeçmeyeceğini söylemiş. Ben de bir yazı kaleme alarak onu evlatlıktan reddettim. Yasal olarak en kısa sürede onu evlatlıktan tamamiyle reddedeceğim. Ben de Medeniyet Üniversitesi'ndeki görevimden açığa alındım. Ama bunu düşünecek durumda değilim. Enes FETÖ için, 'Bu hizmet için anam, babam, sülalem feda olsun' diye tweet atmış. Böyle bir şey olamaz, kabullenemeyiz."