17-25 Aralık darbe girişiminin ardındanFETÖ PDY'ye (Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması) yönelik hız kesmeden devam eden 'temizlik operasyonları ile örgütün emniyetteki piramit yapısı da çökertildi. Kadro operasyonları ile FETÖ'ye bağlılığı açıkça belli olan grup ile kendini gizlemeye çalışan 60 bin maskeli polis olduğu tespit edildi.Bunların organize olarak suç işleyebilecek kapasitede olmadığı ve güçlerinin kırıldığı 'güvenlik raporlarına' yansıdı. 

PİRAMİT YAPILANMA DARMADAĞIN

FETÖ'nün devlet içinde devlet kurma girişimini yönettiği ve 'üs' olarak kullandığı emniyette taşlar yerli yerine oturuyor. 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından deşifre olan FETÖ'nün emniyetteki uzantıları, özellikle 'istihbarat' birimindeki yapılanması büyük ölçüde temizlendi. Paralel Devlet Yapılanması'nın 'icraat mekanizması' olarak kullandıkları 'emniyet müdürlükleri' ve 'şube müdürlüklerinde' de etkinlikleri kırıldı. Ara kademeden emeklilik ile paralel kumpasçıları idare eden ve talimatlarla darbe girişiminde bulunan üst düzey yöneticilerin görevlerine ise son verildi. 

ORGANİZE SUÇ İŞLEME KABİLİYETİ YOK OLDU

Güvenlik raporlarına yansıyan bilgiye göre, yapılan temizlik operasyonlarından sonra 250 bin kişilik emniyet teşkilatında kendini gizlemiş olanlar da dahil 60 bin civarında polis olduğu belirlendi. Bir araya gelerek organize suç işleyebilme kabiliyetini kaybettikten sonra kabuğuna çekilen FETÖ' ye bağlı bu polislerin kendini gizlemek için 'milliyetçi' kisvesine büründükleri tespit edildi. Emniyet müdürü ve şube müdürü seviyesinde temizlenen paralel polislerin, daha çok emniyet müdür yardımcısı seviyesinde kaldıkları, bu ekibin de emeklilik ve adli süreç sonunda teşkilatla bağının kesileceği belirtildi.

FETÖ'ye bağlı maskeli 60 bin polisin eskisi gibi bir araya gelerek organize suç işleme kabiliyetinin ise kalmadığı kaydedildi. 17-25 Aralık darbesiyle deşifre olan emniyetteki kritik noktaları ele geçirmek için hayali senaryolar ve isimsiz mektuplarla birçok insanı hak ettiği koltuktan uzaklaştıran Paralel Yapı'ya mensup polislere "gizlenin" talimatı verildiği öğrenildi. Doğu ve Güneydoğu'ya gönderilen paralel polislerin bölgede PKK terör örgütü ile birlikte hareket ettiği, onlara imkân yarattığı da güvenlik raporunda yer aldı. Devletin güçleri terör ile uğraştırırken teşkilat içerisinde maske değiştiren paralel polislere karşı pasifize etme çalışması başlatılacağı da edinilen bilgiler arasında.