Eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in Özel Kalem Müdürü Ömer Zeren, hakkındaki suçlamalara "parelel devlet" iddiasıyla yanıt verdi. Ömer Zeren ile ilgili "özel belgede sahtecilik" suçlaması bulunuyor. Zeren, dava dosyasında bulunan "özel ileti" belgesini emniyet içindeki paralel yapının hazırladığını öne sürdü.



Parelel devlet iddialarına bir yenisi eklendi. Eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in Özel Kalem Müdürü Ömer Zeren, hakkındaki suçlamaları "parelel devlet"i suçlayarak yanıtladı. Zeren "özel belgede sahtecilik" yapmakla suçlanıyor.

Dava dosyasına göre Eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in görevden alınması için Emniyet içindeki bir grup çalışma başlattı. Bu amaçla, Kayseri merkezli sürdürülen ihale yolsuzluğu ve bazı Emniyet ihalelerindeki yolsuzluk olayında Özdemir’in parmağı olduğu iddiası gündeme getirildi.

Orhan Özdemir’in Özel Kalem Müdürü Ömer Zeren ise, içinde Emniyet ve yargı mensuplarının bulunduğu bir yapının, sahte belge üreterek önemli görevlerde bulunan kişileri suçladıklarını ileri sürdü.

Zeren, Ankara 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına dünkü duruşmasında savunma yaptı. Zeren, Duruşmada dava dosyasında bulunan "özel ileti’"belgesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Ömer Zeren kendisini "belgeleri parelel devlet hazırladı, suçu bana attı" diyerek savundu. Zeren, "Özel İleti" Belgesi’nin bizzat dönemin İstihbarattan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Durmaz tarafından oluşturulduğunu söyledi.

Zeren yaptığı açıklamada, "2 farklı bilirkişi, belgenin "sahte belge üretildiği algısı yaratılmak" amacıyla sonradan oluşturulduğu yönünde rapor verdi. Komplo var, bunu da ancak paralel yapı yapar. Bunun içinde maalesef Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin de var. Emniyet içinde bir çete var, örgüt var. Yargı ve Emniyet ayağıyla birlikte çalışıyor bu insanlar, paralel bir ekip var" şeklinde konuştu