A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki 60 Dakika Programına konuk olan Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu gündeme ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"YOLSUZLUK OPERASYONU KAMU YARARI İÇİN YAPILIR"
Orakoğlu, yargı ve polis içindeki bir paralel yapı tarafından Türkiye'ye açıkça suikast yapıldı. Bu yolsuzluk kılıfına sokulmuş İsrail destekli küresel ölçekte bir operasyondur. Yolsuzluk operasyonu kamu yararı için yapılır. Ekonomiyi tarumar etmek için değil. Hedefin siyasi bir operasyon olduğu yani seçime yönelik olduğu gayet açık... Polis kendi içindeki çeteyi temizlemezse halkın güvenini kaybeder, şeklinde konuştu.

AK PARTİ'Yİ TAMAMEN YOK EDECEK PROJE
Dış güçlerin Ak Parti'yi tamamen yok edecek bir projeyi hayata geçirdiğini belirten Orakoğlu "Türkiye'nin söz sahibi olması hiç istenmiyor. Türkiye Ortadoğu'da ben de varım dedi operasyon geldi. Başbakan'ın Barzani ile Diyarbakır'a gidişi, Kuzey Irak yakınlaşması, Irak petrolünün Türkiye'ye akmaya başlaması ile işte tüm bunlardan rahatsız oldular. Ardından Halkbank uluslar arası anlamda itibarsızlaştırıldı." dedi.

"TIR OPERASYONU TÜRKİYE'NİN CENEVRE'DE ELİNİ ZAYIFLATMAK İÇİN YAPILDI"
Ayrıca batılı ülkelerin çıkarlarıyla Türkiye'nin insancıl yaklaşımlarının Ortadoğu'da çatıştığını vurgulayan Orakoğlu "Atatürk'ü zerre kadar sevmeyen Beşşar Esed şimdi sitesinde Atatürk'ü övüyor. Amerika ve Rusya Ortadoğu konusunda anlaştı. Suriye'de Esed'in eli güçlendi. Tır meselesiyle Türkiye terörü finansa ediyor şeklinde gösterilmeye çalışıldı. Tır operasyonu Türkiye'nin Cenevre'de elini zayıflatmak için yapıldı. Çünkü Türkiye Ortadoğu'nun en önemli ülkesi. El kaide'yi derin yapılar kurdu. El Kaide Suriye'de Cenevre öncesi yine faaliyete geçirildi. Komplo teorisi diyecekler ama gerçek olanlar bunlar. Türkiye bu derin güçlere meydan okudu. Olaya baktığımda arkasında büyük güçler olduğunu açıkça görüyorum. 28 şubat'ın sivil ayağına operasyon yaptırmayan kimse açık söylüyorum o vatan hainidir." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

ORAKOĞLU: HEDEF SEÇİMLER
Operasyonların yaklaşan seçimler olduğunu da işaret eden Orakoğlu: Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasını engellemek istiyorlar. Ayrıca çözüm sürecini de sabote etmeyi, Türkiye'nin uluslar arası imajının sarsılmasını ve içe kapanmasını istiyorlar, şeklinde konuştu.