Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında yer alan Suriye'nin Resulayn'da bulunan El Nusra birliklerinin çekildiği öğrenildi. Suriye sınırın sıfır noktasında PYD ile aylardır çatışan El Nusra güçlerinin hem Rasulayn'ı hem de bölgedeki köylerin tamamını boşaltacağı ifade edildi . 

Böylece Suriye'de Telabyat'a kadar uzanan sınır hattı PYD'nin kontrolüne geçti . 

ÇATIŞMALAR YERİNİ SESSİZLİĞE BIRAKTI 

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar sınırında aylardır El Kaide'ye bağlı El Nusra ile PKK'nın Suriye uzantısı olarak bilinen PYD arasında devam eden çatışmalar bugün yerini sessizliğe bıraktı. 

Dün PYD ile El Nusra arasında yaşanan şiddetli çatışmaların ardından El Nusra birliklerinin Rakka'ya doğru çekildikleri bildirildi . 

PYD'NİN KONTROLÜNE GEÇTİ 

Bu arada Nusyabin'den Kilis'e kadar sınır hattı Telabyat dışında tamamen PYD'nin kontrolüne geçti. PYD ise resmi twitter adresinden bilgileri paylaştı. PYD, dünkü çatışma sonucunda Resulayn'ın güneyinde yer alan 19 köyün ele geçirildiğini bildirdi. Bugün ise bölgenin tamamen YPG'nin kontrolüne geçtiğini bildirdi . 

25 KÖYÜ PYD'YE BIRAKTILAR 

El Nusra birlikleri Resulayn ve Tel Halef ilçesine bağlı Eziziye, Til Erqan, Tiwemiye, Herdan ve Hemo köylerininde içinde yer aldığı 25 köyü PYD güçlerine bıraktığı öğrenildi. Yaklaşık bir yıldır Özgür Suriye ordusu ile El Nusra birliklerinin elinde bulunan Tel Halef de PYD'nin kontrolüne geçti. Resulayn ile Tıl Temir arasındaki yolun kontrolünü de PYD sağlamaya başladı. 

PYD, son çatışmalarda El Nusra'ya ait çok sayıda cephaneye el koydu. Ele geçirilen 3 araç imha ettiği belirtilen PYD'nin ele geçirdiği yüklü miktarda cephaneyi de envanterine aldığı öğrenildi.