Efkan Ala: 10 Bin 856 Kişinin Pasaportu İptal Edildi
İçişleri Bakanı Efkan Ala, NTV canlı yayınında 15 Temmuz darbe girişiminin ardından merak edilen soruları yanıtladı. Ala, "Bugün 10 bin 856 kişinin pasaportunu iptal ettik." dedi.
Ala'nın konuşmasının satır başları şöyle;
"ERDOĞAN'IN OTELİNİ BASMAYA GİDEN 17 ASKER ARANIYOR"
"Ben buraya gelirken Genelkurmay'la görüştüm. Kayıp askerler değil de kaçaklar var. Soruşma açılmış, gözaltına alınması gerekirken kaçmış. Muğla'da Sayın Cumhurbaşkanımızın otelini basmaya gidenlerin 17'si yakalanmamış aranıyor.
PASAPORTLAR İPTAL
Bugün 10 bin 856 kişinin pasaportunu iptal ettik.
"246 ŞEHİDİMİZ VAR"
Şu an itibariyle Allah rahmet eylesin, onların haklarını ne yapsak ödeyemeyiz, 246 şehidimiz var. Yaralımız 2 bin 185, gözaltı 10 bin 607 tutuklu 4 bin 496, durum bu.
VATANDAŞ OHAL'DEN NASIL ETKİLENECEK?
İlk gece daha ilan edilir edilmez ben vatandaşın hayatında hiçbir değişiklik olmayacak dedim. Eskiyle karıştırılmasın biz olağanüstü hali devleti düzene sokmak için ilan ettik. Eskiden halkı hizaya getirmek için OHAL ilan edilirdi. OHAL ilan edilince devlet kanun üstü kararnameler çıkarma yetkisine sahip oluyor. Bir de bu darbe teşebbüsünde bulunanların gözaltı süresi. Birçok soruşturma açılmıştı. Bu soruşturmalardaki kamu görevlileri bakımından hızlandırılabilir. Bir devlete biz OHAL ilan ettik. İki OHAL hükümete bazı olanaklar veriyor ama bunlar kullanılacak diye bir şey yok. Burada hükümetin daha hızlı karar almasını sağlayacak bir imkan veriyor. Vatandaşımız müsterih olsun zaten hepsi sokakta görüyorsunuz inşallah ona da devam edilecek. Farabi'nin bir sözü var, "Körü körüne birine bağlanan grubun akıl seviyesi o kişinin akıl seviyesindedir". Olup bitenler akıl seviyesinni altında. Türkiye'de birçok şeyde reform yapılmış, bu ne biçim iştir anlaşılabilir değil.
Darbe teşebbüsünden sonra meydanlara indiğinizde, medyanın topyekün karşı duruşuna bakın, bütün siyasi partiler, Türkiye nadiren bir işgal tehlikesi böyle bir şeye karşı durur."