25 Ekim'de yapılacak kongre öncesi Ali Dürüst ile Ünal Aysal'ın, liste yüzünden kavga ettiği ortaya çıktı. Yönetici bulmaya çalışan Dürüst'e kendi yönetiminden Mete İkiz ve Ebru Köksal'ın isimlerini öneren Aysal, beklemediği bir cevapla karşılaştı.
Sabah'ın haberine göre; Dürüst, Aysal'a "Senin yönetiminden çöp bile almam" dedi ve Aysal'ın bir sene önce yönetiminden çıkardığı isimlerle temasa geçti. Adnan Öztürk, Refik Arkan, Mete Başol, Celal Gürcan, Ali Gürsoy ve Abdurrahim Albayrak Süren'in listesi için ikna edildi. Ama eşi Hatice Süren "Aday olursan ayrılırız" restini çekti ve Süren başkan olmaktan vazgeçti. Aysal da Dürüst'e önerdiği isimlerin Duygun Yarsuvat'ın listesine girmesini sağladı.
AYSAL RAHATLATTI
Faruk Süren'in aday olmayacağını anlayan Ünal Aysal, Londra yolculuğu öncesi başkanlık için Cemal Özgörkey kozunu oynadı. Aysal, Özgörkey'den de olumlu yanıt alamayınca Duygun Yarsuvat'ı aradı.   
 
Yarsuvat'a her türlü desteği vereceğini belirten Aysal, "Tamam Mayıs ayına kadar başkanlık yaparım" cevabıyla nefes aldı. Aysal'ın yönetiminde yer alan Mete İkiz, Ebru Köksal ve Mehmet İpekdokuyan da Yarsuvat'ın listesine girdi.