Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Duran Kalkan, PKK'nın yayın organı Med Nuçe TV'ye gündeme gelişkin değerlendirmelerde bulundu. Günlerdir dünyanın konuştuğu 'Bahoz Erdal' öldürüldü iddiasına ise cevap vermemesi dikkatlerden kaçmadı.

"MHP VE CHP'NİN SUÇU" DEDİ

Geçtiğimiz günlerde CHP'yi beraber mücadele etmeye çağıran PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Duran Kalkan, şimdi de Türkiye'deki çatışmaların AK Parti'nin değil, MHP ve CHP politikası olduğunu öne sürdü.

SURİYELİ MÜLTECİLERE DE KARŞI

Suriyeli mültecilerin Kürt illerine yerleştirileceği iddialarıyla ilgili olarak "Mültecileşmek, gittiği yeri kendi yurdu gibi görmek yanlıştır" ifadelerini kullanan Kalkan, PKK'nin halkların iç içe yaşamasına 'evet' dediğini lakin, özel savaş sistemi olarak gelip Kürdün yakılıp yıkılmış toprağı üzerine bina kurmak ve "burası benimdir" demenin yanlış olduğunu belirtti.

BAHOZ ERDAL KONUSUNDA TEK KELİME ETMEDİ

Kamışlı’ya tedavi için giden Bahoz'un aracı dönüş yolunda kentin 3 km batısındaki Himo’daki kamp çıkışında havaya uçuruldu. Duran Kalkan bu ciddi iddianın üzerine çıktığı televizyon programında bu konuda ne soru aldı ne de iddialarla ilgili bir açıklamada bulundu.