KCK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (YNK) çağrıda bulunarak Kobanê’ye,Irak Kürdistan’daki IŞİD güçlerine karşı topyekün savaşarak destek verilebileceğini belirtti. 


SALDIR GÖRELİM!

Sterk TV’de yayımlanan 'Politik Alan' programına katılan Duran Kalkan, Kobanê direnişi, IŞİD’e karşı mücadele konularında önemli açıklamalarda bulundu.

KDP ve YNK’nin Kobanê ile ilgili açıklamalarına da tepki gösteren Kalkan, Kobanê’ye destek vermek isteyenlerin IŞİD ile topyekün savaşması gerektiğini belirtti. IŞİD’in çevresinde güçlerin büyük oranda durduğunu ve IŞİD’in de zayıf noktalar belirleyerek oralara saldırı düzenlediğine dikkat çeken Kalkan, “Destekliyorsan düşman önünde, vur o zaman. Saldır görelim! Var mı öyle bir şey. Yok. Bunu yapmayanın destekliyorum diye söz açıklaması hiçbir şey ifade etmiyor. 

BİZ BÖYLE BİR DESTEK BEKLİYORUZ

Gerçekten destekliyorsa KDP-YNK o zaman Güney Kürdistan’ın yüzde 30’undan fazlası IŞİD faşizminin elinde. Vursun, saldırsın bütün cephelerde saldırı olsun. Bir anda saldırı gelişsin bakalım IŞİD gücünü biriktirip Kobanê halkına katliam tehdidi yaratabilecek mi? Destek böyle olur. Biz böyle bir destek bekliyoruz. Yoksa diğer türlüsü sadece kamuoyuna dönük bir propagandadan öte bir değer ifade etmez” dedi.