Karaman'da bir firmanın ürettiği ileri teknoloji güvenlik sistemi, aralarında NATO üslerinin de bulunduğu 17 ülkedeki hassas binalar ve önemli projelerde kullanılıyor.

Alanındaki teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve ürünlerinin uluslararası standardının tespiti için teste tabi tutan firma, geçen günlerde  İngiltere'de gerçekleştirilen testte iki ürüne daha sertifika almayı başardı.

Firmanın yönetim kurulu başkanı Musa Akgül,  yaptığı açıklamada, 1990 yılında  İstanbul'da küçük bir kaynak atölyesinde iş hayatına başladığını söyledi.

Atölyesinde demir bahçe kapıları yaparken, çocuğuna aldığı bir oyuncaktan esinlenerek, uzaktan kumandalı kapılar yapmaya başladığını anlatan Akgül, 2008 yılında tesislerini Karaman'a taşımaya karar verdiklerini ifade etti.

İşlerini geliştirerek seri üretime geçtiklerini dile getiren Akgül, "Ürettiğimiz otomatik kapı sistemlerini  Türkiye'nin birçok yerinde montaj etmeye başladık. Bu sırada Ar-Ge birimimizi kurduk. Ürün yelpazemizi geliştirmeye başladık." diye konuştu.

Araçla yapılan saldırılara karşı kullanılıyor

Akgül, zamanla ürettikleri antiterör güvenlik ürünlerini, otomatik kapı ve bariyer sistemlerini "White Rose" markası altında topladıklarını belirterek, şunları kaydetti: 

"Yeni teknolojik ürün gamıyla  Türkiye ve dünya pazarında ciddi paya sahip olduk. Özellikle road blocker ürünlerinde dünya devleri ile yarışacak durumdayız. Road blocker bariyer sistemleri, alanlarda araç giriş çıkışının kısıtlanması ve yüksek güvenlik sağlanması açısından önemli yol sistemleridir. Araçla yapılacak, yapılabilecek saldırıların önlenmesi, en azından bu riskin minimuma indirilmesi için kullanılmaktadır. Askeri ve polis alanlarında, yüksek koruma gerektiren devlete ait bakanlıklar gibi binaların çevresinde bu sistemler uygulanmaktadır. Büyükelçilikler ve konsolosluklar, riskli ve önemli üretim alanlarının çevresinde de road blocker bariyer sistemleri tercih edilmektedir."

17 ülkeye ihracat yapıyor

Farklı ülkelerde birçok önemli projede görev aldıklarını, tamamladıkları her projenin kendileri için referans olduğunu aktaran Akgül, şöyle devam etti: 

"Suudi  Arabistan'ın dev projesi SAR'da ( Suudi Arabistan Demiryolu Projesi) tedarikçi firma olarak birçok firma arasından sıyrılarak, güvenlik ürünleri uygulaması işini almayı başardık. Yine  Suudi Arabistan hükümetiyle büyük bir projenin güvenlik işleri için anlaşma imzaladık.  Afganistan'da bir NATO üssünün kapıları ve dış güvenlik sistemlerini yaptık. Yurt dışında ve yurt içinde işlerini yaptığımız konsolosluklar var. Bağdat havalimanının işlerini yaptık. Güvenlik sistemi kurduğumuz kamu kurumları, banka genel müdürlükleri var. Ürünlerimiz Ortadoğu ağırlıklı olmak üzere 17 ülkeye ihraç ediliyor.  Avrupa'da  Hollanda,  Almanya,  Belçika ve  Fransa'ya ürün gönderiyoruz."

Testler sadece ABD ve  İngiltere'de yapılıyor

Akgül, herkesin en iyi ürünü kendisinin ürettiğini iddia ettiğini, ancak dünya pazarına açılabilmenin küresel kuralları olduğunu vurguladı.

Ürün kalitesinin tescili için sürekli testler yapılması gerektiğine işaret eden Akgül, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ürün kalitemizi testlerle de kanıtlıyoruz. Bu testler her yerde yapılmıyor. Rood blocker çarpışma testi sadece ABD ve  İngiltere'de yapılıyor. Biz  İngiltere'yi tercih ediyoruz. Testlerde kamyon 80 kilometre hızla 12 ton ve 7,5 ton yükle ürünlerimize çarpıyor. Aldığımız belge, ürünümüzün kalitesini tescil ediyor. Bu da güvenlik sistemleri satışında bizi öne geçiriyor. En son  İngiltere'de ürün kalitemizi tescil için 2 test daha yaptırdık. Birincisi hareketli, diğeri ise sabit mantar bariyerler. İkisinden de başarıyla geçtik."