Antalya’da düzenlenen G20 zirvesi boyunca liderleri ağırlayan Regnum Carya Otel ile basın üssü olarak kullanılan Kaya Palazzo Otel’de yaklaşık 1 ton döner ve 3 ton kırmızı et tüketildi.

G20 Zirvesi’nde Belek’te ‘Güvenli Bölge’de bulunan otellerde konaklayan katılımcıların memnuniyeti için hiçbir masraftan kaçınılmadı. Hemen tüm otellerde 24 saat boyunca yemek servisi bulunurken en fazla tüketimin yapıldığı otellerden ikisi liderlerin ağırlandığı Regnum Carya ile basının ağırlandığı Kaya Palazzo Otel oldu. Liderlerin otelinde zirve boyunca bin personel çalıştı.

Bin personelin yaklaşık 400’ü aşçı ve servis personeli idi. Menülerde ağırlıklı olarak Türkiye’ye özgü tatlılara yer verildi. En çok da döner, lahmacun, pide çeşitleri ve baklava talep gördü.

EN ÇOK MUZ YEDİLER

Otelde zirve boyunca 1 ton döner, 3 ton kırmızı et, 5 kuzu çevirme, 1.5 ton tavuk eti, 750 kilo balık, 500 adet alabalık ve 350 adet somon tüketildi.

Normal zamana göre tüketiminde ciddi artış gözlemlenen bir diğer yiyecek ise muz oldu. Otelde tatil sezonlarında aynı sürede 18 koli muz tüketilirken, G20’de 70 koli muz tüketildi. Salata malzemeleri ve pirinç de tatil sezonunda aynı sürede tüketilenin 5 katı yenildi. Yemekler sırasında ülke liderlerine kendi ülkelerinin meyveleri servis edildi. Liderlere tercihlerine göre özel servis de yapıldı. Suudi arabistan Kralı Salman Bin Abdülaziz sadece et yerken, sıkı bir vejeteryan olan Hindistan Başbakanı Narendra Modi’ye da vejeteryan yemekler servis edildi.