Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında 18 Eylül'den bu yana gözaltı ve yakalama kararı bulunduğu, Dumanlı'nın da 50 gündür polisten köşe bucak kaçtığı ortaya çıktı.


Dumanlı'nın yakalanma korkusuyla cep telefonu kullanmadığı, evine gitmediği, hatta 1 Kasım'da oy bile kullanmadığı anlaşıldı. Ekrem Dumanlı'nın 5 Ekim günü yani yakalama kararından yaklaşık 20 gün sonra istifa ettiği, gazeteye bir daha uğramadığı da anlaşıldı. 

PROGRAMLARA DA KATILMADI

Ekrem Dumanlı, Zaman gazetesinin yeni yayın dönemine geçişi ile ilgili geçtiğimiz günlerde düzenlenen programa da katılmazken Bugün TV'de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ve canlı olduğu iddia edilen röportajının da bant kaydı olduğu ileri sürüldü. Dumanlı bu röportajda bir süredir rahatsız olduğunu, şehir dışında olduğu için de Bugün TV'ye desteğe gelemediğini ileri sürmüştü. 

İŞTE YAKALAMA GEREKÇESİ 

Ekrem Dumanlı hakkında çıkarılan yakalama kararının, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevlerini Kısmen veya Tamamen Yapmasını Engellemeye Teşebbüs" ve "Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Örgüt Kurmak veya Yönetmek" suçlamaları kapsamında olduğu öğrenildi.