Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da Liz Leventer (37) ve babası Moşe Leventer’i (65) arayıp kendilerini savcı olarak tanıtan şahıslar, baba ve kızını dolandırmak istedi. İlk önce elden yaklaşık 120 bin dolar para alan dolandırıcılar, bununla da yetinmeyerek 1 milyon dolar değerindeki evi 500 bin dolara sattırdı. Daha sonra Liz Leventer’in kredi kartı numarasını alan dolandırıcılar, uçak bileti alarak kadını parayla birlikte Şanlıurfa’ya getirtti. Dolandırıcılar para dolu çantayla kadını Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsü önüne yönlendirdi.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞÜPHELENDİ
Üniversite önünde bir kadının cep telefonuyla birileriyle konuştuğunu fark eden güvenlik görevlileri, kadının dolandırılmak üzere olduğunu anlayınca yanına giderek polisi aramasını istedi. Genç kadının telefonda konuştuğu dolandırıcılar, olayı fark edince oradan hemen uzaklaşmasını istedi. Liz Leventer üniversite önünden uzaklaşmaya çalışırken güvenlik görevlileri polise haber verdi. Olay yerine giden sivil polisler, kadını sorgulayınca elindeki parayı birilerine vermek için getirdiğini öğrendi.

KADIN POLİSLERE İNANMADI
Kadının yanına giden polisler, dolandırılmak üzere olduğunu anlatmaya çalıştı. Polislere inanmayan kadın, polislerden dolandırıcılarla aralarında oluşturdukları şifreli kelimeleri söylemesini istedi. Polis şifreli kelimeleri söyleyemeyince genç kadın da kaçmak istedi. Polisin kaçmasına izin vermediği kadın çantayı açarak içindeki paraları gösterdi.

DOLANDIRICILAR, KADINI KAÇIRIYORMUŞ GİBİ YAPAN POLİS ARACININ ÖNÜNÜ KESTİ
Sivil polisler dolandırıcıları yakalamak için akıllara gelmeyecek bir metot uyguladı. Kadını kaçırıyormuş gibi yapan polisler, zorla araca bindirdi. Kadının ve yanında bulunan paranın başkaları tarafından götürüldüğünü gören dolandırıcılar, otomobilleriyle içinde polis olduğunu bilmedikleri aracın önünü kesti. Araçtan inen polisler 2 dolandırıcıyı kıskıvrak yakaladı. Parasını dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtarılan kadın para dolu çantayla birlikte emniyete götürüldü.

GENÇ KADININ YAŞADIĞI KORKU KONUŞMASINA YANSIDI
Parası sayıldıktan sonra teslim edilen kadının olayın şokunu hala atlatamadığı gözlenirken, gazetecilerin sorularına ise tedirgin bir şekilde cevap verdi.