Dracula: Başlangıç” filmi 3 Ekim’de vizyona girdi. Fatih Sultan Mehmet’e karşı savaşan Dracula, salondaki izleyiciler tarafından yuhalandı.

3 Ekim’de vizyona giren “Dracula: Başlangıç” filmi, gerçek bir efsane olan Vlad the Impaler’ın hikayesine odaklanarak Dracula’nın ve vampir mitolojisinin köklerine iniyor.

DRACULA FATİH SULTAN MEHMET’E KARŞI

Filmde, Dracula’nın Fatih Sultan Mehmet’e karşı savaşması dikkat çekiyor. Dracula’yla Osmanlıların karşı karşıya geldiği filmde Fatih Sultan Mehmet’i Dominic Cooper canlandırıyor. “Bazen dünyanın başka bir kahramana ihtiyacı yoktur, bazen ihtiyacı olan şey bir canavardır” cümlesi ile başlayan filmde, Kont Dracula; vahşi, acımasız, kadın ve çocuk katili bir millet olarak gösterilen Türklere karşı savaşıyor

İZLEYENLER YUHALADI

Filmi izlemek için sinema salonlarına gidenler, Türkleri aşağılayan sahnelere ve İstanbul’un Fatihi, Fatih Sultan Mehmet’in Dracula tarafından öldürülmesine daha fazla dayanamadı ve filmi yuhaladı. O görüntüler ATV ekranlarında yer alan Zahide ile Yetiş Hayata programında yayınlandı.