Alınan bilgiye göre, Elazığ’da 55 yaşındaki İ.K. isimli ev hanımını arayan şahıs, kendisini polis olarak tanıttı. İ.K’yle konuşan şüpheli 'banka ve kimlik bilgilerine dolandırıcılar ulaşmış ve paralarını çekecekler. Biz onlara operasyon yapacağız, paranı çekip verdiğimiz adrese getir’ diyerek yönlendirdi.
POLİSLER, KADINI BANKADA DURDURDU 
Dolandırıcılara ilk başta inanan kadın, bankaya gittiğinde, dolandırıcılıklara karşı eğitim almış polislerle karşılaştı. Sürekli telefonla görüşen kadını uyaran eğitimli polisler, şüpheliyi yakalamak için işbirliği yaptığı müştekiyle hareket etti.
BROŞÜR DOLU POŞETİ ALAN DOLANDIRICI SUÇÜSTÜ YAKALANDI 
Takip edilme ihtimaline karşı bankada bulunan 32 bin lirasını çekmiş gibi yapan kadın, bankaya ait broşürleri poşetin içerisine koyarak dışarı çıktı. Buluşma adresi olan kent merkezindeki bir otelin önüne giden kadının yanına, şüpheli Osman G.(33) yaklaşarak poşeti aldı. Bu sırada kadını takip eden sivil polisler, yaptığı operasyonla şüpheli şahsı kaçamadan yakaladı.
EMNİYET UYARDI: POLİS DE SAVCI DA VATANDAŞTAN PARA İSTEMEZ 
Yakalanan şüpheli Osman G. ‘Nitelikli Dolandırıcılık’ suçundan sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, polis veya savcının hiçbir zaman para istemeyeceğini, bu nedenle telefonda kendilerinden para isteyenlere inanmamaları gerektiği konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.