Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Şırnak Cizre’de teröristler önceki akşam devlet hastanesine saldırdı. Doktorların ‘imdat’ telefonu, Meclis Genel Kurulu’ndaki geçici bütçe görüşmelerine damga vurdu.


Saldırılar nedeniyle mahsur kaldığı sığınaktan arayıp yardım isteyen doktor, hayatlarından endişe ettiklerini söyledi.

UŞAK Tabip Odası Başkanı Adnan Memiş, geçici görevle Şırnak Cizre’de görevlendirildi. PKK’lı teröristler perşembe akşamı hastaneye roketle saldırdı. Doktorların kaldığı yere roket mermileri isabet etti.

Doktorların da aralarında bulunduğu 176 personel, sığınaklara kaçtı. Ortopedi uzmanı Memiş’in ‘imdat’ çığlığının Meclis’e, oradan da Türkiye’ye ulaşmasını ise üç kent arasında kurulan müthiş bir telefon köprüsü sağladı. Dehşeti yaşayan doktorlardan Adnan Memiş, ilk önce Uşak Tabip Odası Genel Sekreteri, arkadaşı doktor Ali Karaoba’yı aradı. Karaoba, Memiş’le konuşmasını şöyle aktardı:

ÇOK TEDİRGİNDİ

Gece beni aradı, ‘Ali sığınaktayız, durumumuz hiç iyi değil, o kadar kötü ki, burada sağlık hizmeti verme şansımız hiç yok’ dedi. Kendisi ortopedi uzmanıdır, travmalara alışkın soğukkanlı bir insandır. Ama sesi çok tedirgindi, neredeyse utanmasa ağlayacak konumdaydı. Bana ‘10 günlüğüne buradayım ama buradaki insanların durumuna gerçekten çok üzüldüm, çünkü çoluk çocuk buradalar. Doktor odası, bir roket geldiği için kullanılamaz durumda. Bizler de bir hasta gelince yukarı çıkıyoruz, hastaya baktıktan sonra tekrar sığınağa iniyoruz’ dedi.”

MECLİS’E TAŞINDI

Ali Karaoba, hemen CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ı aradı. Bundan sonrasını ise Yalım şöyle anlattı: “Ali Bey, beni saat 23.00 civarında aradı. Ben o sırada hastanede yatan bir belediyeci arkadaşımın yanındaydım. Durumu Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel Bey’e ileteyim dedim ancak kendisi o sırada bütçe görüşmelerine yoğunlaştığı için Meclis’te olan Denizli Milletvekili arkadaşım Kazım Arslan’ı arayıp durumu ilettim.” Kazım Arslan, Yalım’ın aktardığı bilgiyi Grup Başkanvekili Özel’e iletirken, Özel’in istediği ayrıntılı bilgi notunu da, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Yalım ile görüşerek hazırladı.