Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir grup öğretmenin doğuda öğretmenlik yapmanın güzelliklerini anlattıkları video, sosyal medyada ilgi gördü.

Farklı şehirlerden atandıkları Yüksekova'da halkın misafirperverliği karşısında etkilenen öğretmenler, bölgeyi tercih etmek istemeyen meslektaşlarına doğuda öğretmen olmanın güzelliklerini çektikleri video ile anlattı.

Gaziantep'ten ilçeye gelen Ziya Sansür, AA muhabirine, bir yıldır kentte görev yaptığını söyledi. Sosyal medyada paylaştıkları görüntülerle bölgede görev yapmanın sıkıntılarını değil, güzelliklerini ifade ettiklerini dile getirerek, şöyle dedi:

"Bizler doğuda öğretmen olmak zor değil aslında 'İyi ki öğretmen olmuşuz' demek için yola çıktık ve bu kapsamda videomuzu hazırladık. Video kısa sürede sosyal medyada ciddi ilgi gördü. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Bu olumlu tepkiler de inancımızı, sevgimizi ve mutluluğumuzu daha da arttırıyor. Yüksekova'da öğretmenlik yapmak benim için öğrencilerin cıvıltısı içerisinde tüm dertlerimi unutmaktır."

Ankaralı Tuğba Doğan da hayal ettiği bir yerde görev yapmanın kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti. İlçe halkından çok destek gördüklerini anlatan Doğan, "İlçe halkı ilk geldiğimiz günden bu yana bize büyük bir misafirperverlik gösterdiler. Bizi hiçbir şeye muhtaç bırakmadılar. Her zaman yanımızda oldular. Biz onların çocuklarına emek verdikçe onlar da bunun karşılığını destekleriyle veriyorlar" diye konuştu.

Muşlu Mehmet Canbütün ise bölge insanındaki sıcakkanlılığın burada görev yapan herkesi etkilediğini belirterek, "Buradaki insani yaklaşımı gördükten sonra bizler de böyle video çalışması yaptık. Mümkün olduğu kadar farklı okullarda görev yapan öğretmenlerden video istedik ve ortaya güzel bir şey çıktı. Güzel tepkiler alıyoruz" sözlerine yer verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran da öğretmenlerin sosyal medyada paylaştığı video ile duygularını aktardıklarını ifade ederek, "Onlar, öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim almaları için sürekli çalışıyorlar. Bölgedeki öğretmenler büyük fedakarlıklar gösteriyor. Hazırlanan videoda öğretmenler duygularını ifade etmişler" değerlendirmesinde bulundu.