Balyoz davasında ‘hükümeti ortadan kaldırmaya eksik teşebbüs ettiği’ gerekçesiyle 20 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Anayasa Mahkemesi’nin “Yeniden yargılansınlar” kararının ardından tahliye olan eski 1’inci Ordu Komutanı, emekli Orgeneral Çetin Doğan, bu kez sanık olarak değil şikâyetçi olarak savcıya ifade verdi.
DOĞAN'DAN ATAYÜN'E AĞIR SUÇLAMA
Balyoz davasında ‘orduya kumpas’ iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren Doğan, Selam ve Tevhid örgütüne ilişkin takipsizlik kararının ardından polislere yönelik operasyon kapsamında tutuklanan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ü suçladı. Doğan, Atayün’ün 1’inci TÜBİTAK raporunu çarpıtarak tespit tutanağına dönüştürdüğünü öne sürdü.
'PARALEL YAPI ÇÖKEBİLİR'
Soruları yanıtlayan Doğan, “Sahte Balyoz Darbe Planı’nı kurgulayanların parmak izlerini ortaya koyduk” diyerek şöyle konuştu: “Kurgulayanlar doğrudan doğruya bu darbe planında yer alanlardır. Bunlar da, maalesef çok acıdır ki bir kısmı görevli polis memurları oluyor. Bunların başka uzantıları var savcıları, hâkimleri var. Bilinen Paralel Yapı var. Türkiye bu Paralel Yapı’nın üzerine gitmedikçe hiçbir sorun çözülemez. Bugün de verdiğimiz belgeler, eğer üzerine ciddiyetle gidilirse Paralel Yapı’nın doğrudan doğruya çökmesine yol açacak sonuçlara varacağız.”
TÜBİTAK RAPORU’NU ÇARPITTI
O tarihlerde TEM Şube Müdürü olan şikâyetçi olduğum Yurt Atayün, 1’inci TÜBİTAK raporundaki tespitleri çarpıtarak tespit tutanağına dönüştürmüştür. 11 No’lu CD içinde Balyoz Harekat Planı isimli Word dokümanında ‘Dost Unsurlar’ başlıklı dokümanda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve TGB yer almaktadır. Atayün tarafından 2006’da kurulan TGB yerine ısrarla 1997’de kurulan ve amacı daha çok gençlik programı olan TGBD (Türkiye Gençlik Birliği Derneği) ile ilgili savcılığa bilgi verilmiştir. Yani 2003’te oluşturulduğu söylenen Balyoz Harekât Planı içinde dost unsurlardan birisi olarak belirtilen 2006’da kurulan TGB’nin yer alması kumpasın delilidir. Yurt Atayün tarafından bu gerçeğin üzeri örtülmek istenmiştir.