Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’nden  mezun olan S.T., geçen 11 Temmuz’da polise başvurarak Doç. Dr. A.A.’nın cinsel saldırısına uğradığını ileri sürdü. S.T.’nin şikayeti üzerine tutuklanan 41 yaşındaki A.A., Adli Tıp raporunda cebir, şiddet, kanama bulgusuna rastlanmaması ve tanık beyanlarının lehine olması nedeniyle 5 gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere sebest bırakıldı. Hazırlanan iddianamade Doç. Dr. A.A. hakkında ’cinsel saldırı’ suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezası istendi.
 
Erzurum 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugünkü duruşmada hazır bulunan Doç. Dr. A.A. suçlamaları kabul etmedi ve iftiraya uğradığını söyledi. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan gelen telefon kayıtlarının, savunmasını destekler nitelikte olduğunu bildiren Doç. Dr. A.A., "S.T., sürekli olarak benim aradığımdan bahsetmişti. Gelen kayıtlardan da görüleceği gibi genellikler arayan kişi o. Benim aramalarım cevapsız çağrıya dönüş niteliğindedir. 25 Haziran’da benim aradığımı söylemişti, oysa ki arayan kişinin yine o olduğu belirlendi. 5 Temmuz’da sınav sorumlusu olarak görevim sona erdikten sonra kendisine neden rahatsız ettiğini sormak için aradım. Bu telefon görüşmeleri S.T.’nin yüksek lisans ie ilgili talepleriyle ilgilidir. Diğer hususlar iftiradan ibaretttir" diye konuştu.
 
Mahkeme heyeti, sanık avukatının talebi üzerine Doç. Dr. A.A.’nın yurt dışına çıkış yasağını kaldırarak duruşmayı erteledi.