Diyarbakır'ın Sur ilçesine 12 yaşındaki D.K.'ye 'Allahuekber' diyerek bıçakla saldırıp baş ve kolundan yaralan ve akli dengesinin bozuk olduğu ileri sürülen 34 yaşındaki M.M.U., polis tarafından yakalandı. Olaya tepki gösterenler Emniyet Müdürlüğü önünde toplanınca, polis ile aralarında taşlı, sopalı ve gazlı çatışma çıktı.

Olay, merkez Sur İlçesi Camikebir Mahallesi Tülgar Sokağı'nda saat 16.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre sokak üzerinde oyun oynayan çocuklar arasına giren sakallı M.M.U., 'Allahu Ekber' diyerek oyun oynayan çocuklardan D.K.'ye bıçakla saldırdı. Başı ve kolundan yaralanan D.K., olay yerine çağırılan ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine zamanında gelmediği iddisıyla tepki gösterilen polis, olay yerine gelerek ididaya göre akli dengesi bozuk saldırgan M.M.U.'yu yakalayıp Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.Çatışma çıktı

Diyarbakır'da bir kız çocuğunun satırlı saldırıya uğradığı söylentilerinin yayılması üzerine Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar, saldırıya tepki gösterdi. Polisi dağılın uyarısı üzerine saldırganın kendilerine verilmesini isteyen grup arasındaki arbedede taşlı, sopalı ve gazlı çatışma çıktı. Gazi Caddesi'ndeki İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün etrafı polis zırhlı araçları ile çevrilirken, bir süre sonra caddenin bir tarafından toplanan ve yüzlerini kapatan bir grup genç polislere taşlarla saldırdı. Polisin gaz bombası ve tazyikli su ile karşılık verdiği göstericiler cadde ve etrafta ne bulduysa polise attı. Polisin gaz bombası ve çatışma nedeniyle zor anlar yaşayan esnaf gazdan etkilenirken, bir çoğu işyerlerini kapattı.

Polis, saldırganları uzaklaştırdı
Gözaltında bulunan ve üzerinden olayda kullandığı bıçak çıkan saldırgan M.M,U., ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Hastanede tedavi altında bulunan D.K'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.