Diyarbakır'da Barış ve Demokrasi Partisi tarafından Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan olayları protesto yürüyüşünde olaylar çıktı.
BDP'lilerin düzenlediği basın açıklamasından sonra dağılmayarak taşla saldıran gruba polis müdahale etti. Olayda aralarında 4 polis ve bir gazetecinin de bulunduğu 10 kişi yaralandı.

BDP, DİYARBAKIR'DA YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişinin ölümünün ardından BDP Diyarbakır'da yürüyüş düzenledi. BDP Diyarbakır İl Başkanılığı'nda toplanan çok sayıda kişi Koşuyolu Parkı'na yürümek istedi.

POLİSE EL YAPIMI BOMBALARLA SALDIRDILAR

Yürüyüş sırasında gruptan polise taş atılmasının ardından güvenlik güçleri BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak'tan bulundukları yerde basın açıklamasını yapmalarını istedi. Kışanak'ın konuşmasının ardından ortaya çıkan bir grup polise el yapımı bombalarla saldırmaya başladı. Güvenlik güçleri olay çıkartan grubu, gaz bombası biber gazı ve tazyikli su ile dağıtmaya çalıştı.

4'Ü POLİS 10 KİŞİ YARALANDI

Atılan el yapımı bombalar nedeniyle 4'ü polis 1'i gazeteci 10 kişi yaralanırken, çok sayıda kişi de biber gazından etkilendi.

Ara sokaklara kaçan grup ile polis arasında kovacalama yaşandı. Çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

ŞANLIURFA VE VİRANŞEHİR'DE DE PROTESTO

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde geçen cuma günü çıkan olaylarda 2 kişinin hayatını kaybetmesi, Şanlıurfa ile Viranşehir İlçesi'nde BDP'liler tarafından protesto edildi.

Şanlıurfa'da BDP üyesi yaklaşık 300 kişi, öğle saatlerinde Topçu Meydanı'nda toplanarak yürüyüşe geçti. PKK ve Abullah Öcalan lehine sloganlar atan gruptakiler, yaklaşık 1 kilometre yürüyerek Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne geldi. Polisin yoğun önlem aldığı yürüyüşün ardından kalabalığa konuşan BDP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Binici, Yüksekova'da 2 kişinin ölümüyle sürecin provoke edildiği iddiasında bulunarak, "Sayın Öcalan'ın başlattığı demokratik çözüm yürüyüşü AKP hükümetinin polisi tarafından provoke edilerek, sürecin önüne engel olunmak istenmektedir. AKP'nin sivil katliam sicili çok kirlidir. Bu tarz katliamlar, AKP hükümeti tarafından normalleştirilmesi kabul edilemez. Biran önce bu olayın faillerinin yakalanması ve soruşturmanın açılmasını istiyoruz" dedi.

VİRANŞEHİR'DE ZILGITLAR EŞLİĞİNDE YÜRÜYÜŞ

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde de BDP'liler ilçe binası önünde toplandı. İlçe merkezine doğru yürüyüşe geçen kalabalıkta kadınlar zılgıt çekti, Öcalan ve PKK lehine sloganlar atıldı. 2 kilometre yürüyerek Maliye Parkı'na gelen kalabalığa konuşan BDP Viranşehir İlçe Başkanı Halis Aktaş, Yüksekova'da 2 kişinin öldüğü olayların provokasyon olduğunu ileri sürerek şunları söyledi:

"Son günlerde halkımıza karşı provokasyonlar gerçekleşmekte ve barış süreci baltalanmak istenmektedir. En son örneği olan Yüksekova'da halkımıza saldırılmış ve gerilla mezarları tahrip edilmiştir. Eğer kalıcı bir barış isteniyorsa AKP hükümeti bu saldırılardan vazgeçmeli, Öcalan'ın başlattığı ateşkes ve çözüm önerisi dikkate alınmalıdır."

HAKKARİ'DE KEPENKLER HALA KAPALI

Kepenklerin iki gündür kapalı olduğu Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün cenazelerin toprağa verilmesinin ardından akşam saatlerine kadar süren olaylar bugün de devam etti.

Kepenklerin iki gündür kapalı olduğu ilçe merkezinin Cengiz Topel Caddesi'nde, Şemdinli Yolu üzerinde ve ara sokaklara barikat kurup, ateş yakan ve polis araçlarına taş atan yüzü kapalı gösterici gruplara polis ekipleri müdahale etti. Polisin gaz bombalı ve plastik mermili müdahalesine göstericiler taşlarla karşılık verdi. Polisin müdahalesiyle Şemdinli Yolu üzerine kadar giden gösterici grup, tekrar polis araçlarının bulunduğu yere yöneldi. Polis araçlarına taş atarak MOBESE direği altında ateş yakan gösterici gruba polisin müdahalesi sürüyor.

ŞIRNAK VE YÜKSEKOVA'DA DA PROTESTO VARDI

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan ve iki kişinin ölümü ile sonuçlanan olaylar protesto edildi.

Beytüşşebap esnafı Hakkari'deki olayları protesto etmek amacıyla kepenk açmadı. Daha sonra BDP İlçe Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını okuyan BDP Beytüşşebap İlçe Başkanı Abdulkerim Ataman, "Ortadoğu'nun ve hatta dünyanın en mazlum ve hakarete uğramış, özellikle son 30 yılda her şeyini kaybeden Kürt halkı olarak bizlere hep ölüm reva görülmüştür. Biz BDP Beytüşşebap Teşkilatı olarak öncelikle bu katliamı kınıyor, bu katillerin bir an evvel yargı önüne çıkartılıp cezalandırılmalarını talep ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.