Diyarbakır'daki sokak eylemlerinin ardından eş zamanlı merkez ilçelerdeki karakollara yapılan saldırılar dikkat çekti. Geçen gün Bağlar karakoluna yapılan saldırı ucuz atlatıldı. Saldırganlarla çatışmaya giren güvenlik güçleri iki kişiyi yaralı olarak yakaladı.
Yaşanan olayların ardından polisler çelik yeleklerle kentte dolaşmaya başladı. Bomba yüklü araç ile suikast ihbarını değerlendiren Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri kentte dolaşan çantalı vatandaşların ve şüpheli hareketleri olanların kimlik kontrolü yapılıyor.

Bomba yüklü aracın kentte olduğu ihbarı alan polis ekipleri kentteki Mobese kameraları takip ederek ihbarı yapılan bomba yüklü aracın yakalanması için çalışma başlattı.

DİYARBAKIR EMNİYETİ'NDEN BAŞARI

Kentte yaşanan olayların ardından eş zamanlı olarak karakollara saldırı yapılacağını çözümleyen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, karakollarda güvenlik önlemlerini artırdı. Merkez ilçeler başta olmak üzere birçok ilçede önlem alan güvenlik güçleri Bağlar ve Silvan ilçesindeki saldırılara karşı büyük başarı gösterdi.

Emniyetin aldığı tedbirler üzerine Bağlar ve Silvan ilçelerinde bulunan karakollara yönelik düzenlenen saldırılar önlenerek, iki olayda 7 kişi silahlarıyla birlikte yakalandı.

Polis ile çatışmaya giren ve yaralanan saldırganlar kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alınırken, bomba yüklü araç suikastine karşı emniyet güçleri teyakkuza geçti.