Diyarbakır'da 7 Ekim'de başlayan Kobani protestoları nedeniyle, olası bir duruma karşı kentin çeşitli noktalarında konuşlandırılan askerler, birliklerine çekildi. Dün herhangi bir olayın yaşanmadığı kent, askerin de çekilmesiyle tamamen normale döndü.
ÖLÜ SAYISI 13'E ÇIKTI

Diyarbakır'da 3 gün süren toplumsal olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e çıktı. Olaylarda yaralanarak hastanede tedavi altına alınan Cumali Güneş ile Murat Dağ isimli vatandaşların ardından Mesut Menekşe de (42) hayatını kaybetti.

ASKER ŞEHİRDEN ÇEKİLDİ

IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto etmek için Diyarbakır'da 7 Ekim'de başlayan ve 13 kişinin hayatını kaybetmesine, onlarca kişinin yaralanmasına, çok sayıda kamu binası, banka ve iş yerinin de zarar görmesine neden olan olaylardan dolayı 8 Ekim'de kentin çeşitli bölgelerinde tanklarla birlikte konuşlandırılan askerler, sabah saatlerinde birliklerine geri çekildi. Dün herhangi bir olayın yaşanmadığı kent, askerin de çekilmesiyle birlikte tamamen normale döndü.

TEDAVİ GÖREN 2 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Diyarbakır'da IŞİD'in Suriye'nin Kobani şehrine saldırmasını protesto eden gruplar çıkardığı olaylarda; 10 kişi hayatını kaybetmişti. Olaylarda 14 resmi kurum binası, 15 banka şubesi, 34 okul ile 47 araç yakılmıştı. Olaylarda yaralanan 37 kişi ise tedavi alınmıştı. Olaylar sırasında yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Cumali Güneş ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Murat Dağ isimli vatandaşlar dün hayatını kaybetti.




Diyarbakır'da asker şehre inmişti

TABURCU OLDU, EVDE HAYATINI KAYBETTİ

Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan Mesut Menekşe (42) isimli vatandaş ise hastaneden taburcu olduktan sonra evde hayatını kaybetti. Böylece Diyarbakır'da Kobani protestosunda hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükseldi.

VAN'DA DA ÖLÜ SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Öte yandan Van'da Perşembe akşamı mahalle aralarında çıkan olaylarda ateşli silahla yaralanan 18 yaşındaki Yunus Aktaş tedavi gördüğü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurtarılamadı. Aktaş ile birlikte Kobani'deki IŞİD saldırısını protesto etmek amacıyla Van'da düzenlenen gösterilerde ölenlerin sayısı 2'yi yükseldi.