Bu sürede bölgeden çıkmak isteyenlere de yardım edilecek.

Sur ilçesinde çatışmaların yaşandığı bölgede bulunan halkın saat 15.30-17.00 arası çıkabileceği duyuruldu. Bu süre içinde asker koridor açacak ve çıkmak isteyenlere yardım edecek. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada; “İlçede çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve bombalı tuzakların temizlenmesi çalışmalarının sürdürüldüğü ve bu nedenle sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği bölgelerde halen sivil vatandaşların bulunduğu” belirtildi.

VALİLİĞİN YAPTIĞI AÇIKLAMA ŞÖYLE;

Sur içinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve bombalı tuzakların temizlenmesi çalışmalarının sürdürüldüğü ve bu nedenle sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği bölgelerde halen sivil vatandaşların bulunduğu, bu vatandaşların bulundukları bölgeden çıkmak istedikleri bazı STK’lar tarafından iddia edilmesi üzerine, güvenlik kuvvetlerimiz tarafından 23.02.2016 Salı günü saat 16.00'da güvenlik koridoru oluşturulacağı ve söz konusu bölgeden çıkmak isteyen herkese gerekli her türlü kolaylığın sağlanacağı, konusunda basın duyurusu yapılmış, konu yazılı ve görsel basın kuruluşları ve sosyal medya aracılığıyla duyurulmuştur.


Anılan saatte güvenlik kuvvetlerimiz tarafından gerekli tedbirlerin alınmasına ve çıkma taleplerinin beklenmesine rağmen, hiçbir çıkma talebi olmamıştır.

Söz konusu bölgede halen sivil vatandaşların bulunduğu ve bu bölgeden çıkmak istediklerinin iletilmesi halinde, güvenlik kuvvetlerimiz tarafından 24.02.2016 Çarşamba günü 15.30 - 17.00 saatleri arasında, bölgeden çıkmaları için her türlü önlem alınacak ve gerekli her türlü kolaylık sağlanacaktır.

Daha önceki duyurularda belirtildiği gibi; teslim olmak isteyen BTÖ mensuplarının can güvenliği devlet güvencesi altındadır. Teslim olanlar adli makamlara teslim edilecektir.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.